Purjus ja ülbed Briti NATO sõdurid võeti rongilt maha.

Views: 479

Laupäeval, 5. mail 20201, grupp Briti armee NATO kontingendis teenivatest sõduritest Eestis, võeti keskpäevaselt Tallinn-Valka rongilt maha Jõgevalt, kuhu saabus politsei peale kõnet rongireisijatelt purjus ja ülbelt käituvatest Briti reisijatest. Saabumisel politsei tuvastas probleemitekitajad on rotatsioonil olevad NATO sõdurid Eestis. Isikute tuvastamise järgselt anti nad üle sõjaväepolitseile [1].

See pole Eestisse lähetatud Briti sõdurite probleemide ilmnemise üksikjuhus ning see on järjepidevalt kasvanud tõusvas joones küllastuseni, kus see on hakanud lekkima meediasse.

Eelmine intsident Briti NATO kontingendi sõduritega oli 15. mail 2021 Tapal [2], kus Briti sõdurid algatasid rusikakakluse kohalike venelastega toidupoe ees, mis tundus olnud ebaõnnestunud katse noolida vene tüdrukuid ja kasvas üle vägivallaks. Sündmusele kohale saabunud Briti sõjaväe politsei alustas kohalike asfaldile panemisega, millega nad selgelt ületasid selliste tegevuste seaduslikkust, tulenevalt et nad asuvad Eestis kus meie oma seadusandlus selgelt reguleerib selliste tülide juriidika ja Briti sõjaväepolitsei meetodite valik meenutab ja ületab Nõukogude okupatsioonijõudude jõu- ja sõjaväe kasutamise oma kogu 50-aastase okupatsiooni vältel.

Probleemid Briti NATO kontingendiga Eestis on toonud päevavalgele tõe Briti valitsuse ja ühiskonna võimetusest saada korda oma siseriiklikud sügavad sotsiaalsed probleemid kuni sellise momendini, kus tuleb tõdeda et nad täiskasvanuna ei ole võimelised olema ühiskonna täisväärtuslikud liikmed ning veel vähem kaitsta maad kuhu neid on teenima saadetud liitlasvägede koosseisus või mõista, et  nad esindavad oma riiki ja kuningannat seitsme maa ja mere taga riigis.

Probleemi olemus on ka tõdemuses Eesti Kaitsevägi ja NATO juhtimine on võtnud omaks lähenemise mitte avaldada selliseid intsidente, kuid tulenevalt nende lakkamatust kasvust tasemeni, kus on vaja ühiskondlikku sekkumist, on nüüdseks päevavalgele tulnud Briti sõdurid käituvad kui keskmine chav (Briti spetsiifiline termin tahumatule külamatsile) mõistmata nad on vaoshoitud ajaloolise- ja kultuurilise käitumisega  riigis, kus vaimse- ja füüsiliste üleolekut väljast tulnute poolt ei sallita.

Meile pole vaja Kremli propagandamasinat, kus NATO liitlased majutavad Eestis selliseid sotsiaalselt alaarenenuid kui Briti Armee koosseis. Tegelikkuses on äärmisel häbiväärne, et selliseid lauseid tuleb välja öelda ühes artiklis, kus Briti Armee juhid on selgelt jätnud oma töö tegemata karistamaks ja hoidmaks kontrolli all Kuninganna alamate seppasid, kus tegelikkuses neid ei saa võtta omaks mitte mingil viisil või kujul mistahes ühiskonnas väljapool Inglismaad.

Me hoiame silma peal sündmusel ning  anname teada arengutest. Samuti on liikvel video 15. mai 2021 Tapa poe esisest, mida Eesti meedia väljaanded hoiavad tasuliste artiklite taga ja kunstlikult piiravad juurdepääsu intsidendile ja järelkajale.

 

  1. https://www.delfi.ee/artikkel/93657759/foto-joobes-briti-sodurite-larm-noudis-rongisoidu-ajal-politsei-sekkumist
  2. https://virumaateataja.postimees.ee/7252312/briti-sojavaelased-lahutavad-kaklust-tapal-jouliselt
Source:Delfi.ee
Comments: 0

Your email address will not be published. Required fields are marked with *