Sergei Volõna: „Pöördumine Elon Muski poole oli mu hinge sunnitud hingekarje!“

Views: 644

Vähem kui 24h peale oma kolmanda pöördumise maailmaüldsuse liidritele tegi Maripoli kaitsjate merejalaväebrigaadi ülem Sergei Volõna Twitterisse konto, kus ta tegi avaliku pöördumise Elon Musk poole, kui isik, kes on suutnud välja mõelda ja luua mittestandardseid lahendusi reaalsete probleemide lahendamiseks.

Nagu Sergei Volõna ise ütles:

„Ma pöördusin Paavsti poole, nüüd jäi mul pöörduda Elon Muski kui teaduseinimese poole.“

 

 

Sergei Volõna 11. mai pöördumine on saadaval siit – https://valdef.org/?p=8033

Arvestades, et 36. merejalaväelaste brigaadi staabiülem kui ka brigaadiülem jätsid kogu 36. brigaadi võitlejad omapäi ilma käsuliinita ning ise võtsid nõuks valitud üksusega jõuga murda Mariupoli piiramisrõngast välja eesmärgiga säilitada oma elu, on Sergei Volõna võime tulla ootamatu brigaadikomandöri ülesannetega hakkama saamisel tingimustest, mis pole elus olemiseks mõeldudki, täielikult puuduvate väljavaadetega jääda ellu, on suutnud sellistes stressi ületavates tingimustes kirjutada kõige mõjuvõimsamaid ja selgeid pöördumisi, mida lihtsalt lugedes mõistad, et tegu on erakordselt andeka ja mitmekülgse inimesena, kelle surm on ettemääratletud ja samas, mitte keegi ei üritagi seda olukorda muuta ka siis, kui üks pool teostab täiemahulist genotsiidi ulatuses, mida inimkond pole kogenud alates Ival Julma sõjaretke ajast.

Mariupoli kaitsjad ei ole lihtsalt inimesed, nad on kõige parimad inimkonnast, kelle surma saamine mitte pole tragöödia, vaid terve ajastu lõpp korvamatute tagajärgedega.

On mõistetamatu kuidas saab maailm lasta sellisel inimressursil minna raisku lihtsalt seetõttu, et nad mõtlevad neid see probleem ei puuduta. Üheks häirivaks faktoriks on ka Ukraina armee peastaabi 11. mai pressiettekanne, kus nad teatasid suhteliselt lakooniliselt, et Mariupoli deblokeerimine sõjalisel teel läheb maksma liiga suurtes inimkaotustes.

Teadmata, mida konkreetselt Ukraina armee peastaap pidas silmas sellise avalduse tegemisel ning kas nad näevad meie / nemad erisust Ukraina armee ja Ukraina Rahvuskaardi vahel, mille alla Rahvuskaardi erireageerimise üksus 3057 rügement „Azov“ kuulub.

On mõistetav, et Mariupoli deblokeerimine ei tule tasuta ning ei tule verevalamiseta, kuid ka sõnumite saatmine inimestele, kes on vaatamata sellele et nad on määratud surema, on oluline ka mingi viisakus nende suhtes, kes on suutnud lukustada oma tegevusega märkimisväärse osa Vene armee võimekusest vaatamata kõikidele puudujääkidele ja vastutöötamistele mida nii valitsus, presidendikabinet, Mariupoli linnavalitsus, armee peastaap ja kõik teised ametkonnad tegid enne 24. veebruarit 2022.

Mariupoli genotsiid on muutunud kogu valgustatud lääne demokraatia mäda mõõdupuuks ning tegelikult me oleme ikka mäda ja haige, kui me ei anna aru ning ei saa aru, et see oleme meie, aga aastas 2022.

Mistahas meiepoolne moraalne värahdus Mariupoli genotsiidi kajastamisel on meie endi, inimtsivilisatsiooni ja ühiskonna moraalse läbikukkumise mõõdupuuks.

 

Inimesena, kes pole eales elus kelleltki midagi palunud ning saanud kõike tehes hakkama, on vaimselt võimatu kogeda, kuidas Mariupolis oma isiku parimaid külgi näitav inimene sisuliselt anub põlvili maailma, et nad natukene tuleksid oma igapäeva ükskõiksusest välja rakendades nende käes olevat reaalset poliitilist võimu.

 

Mariupoli kaitselahingute kaotamine, isegi moraalselt, tähendaks sõja kaotamist Venemaa vastu moraalselt, ükskõik kui suur võit ka ei oleks. Mariupolist on saanud Ukraina vastupanu ja vasturünnaku näide.

 

Sergei Volõna:

Olles ebainimlikes tingimustes, pöördusin paavsti, maailma juhtide ja kogu maailma diplomaatide poole.

Ilon Maski poole pöördumine on minu hinge sunnitud karje!

Härrased presidendid, lugupeetud diplomaadid, inimkond, kui te suudate meid päästa, siis tehke seda!

Kõik sõnad olid juba öeldud.

Iga minut on kellegi elu!

Maailm peab kohe tegutsema hakkama!

 

 

Comments: 0

Your email address will not be published. Required fields are marked with *