Sergei Volõna pöördumine maailmaliidrite poole: „Ma olen mere jalaväelane.“

Views: 873

Me avaldame 36. merejalaväebrigaadi komandöri Sergei Volõna kolmanda avaliku pöördumise maailmaliidrite poole nagu Joe Biden, Boris Johnsson, Recep Erdogan, Emmanuel Macron, paavst ja meediaväljaanded nagu Washington Post, BBC News, CNN Time, The Independent, New York Post, Reuters UK.

Ta tegi pöördumise Azovstalist, kus tulenevalt täielikust ja ettekavatsetud hoolimatusest ÜRO ja Rahvusvahelise Punas Risti poolt Mariupoli kaitsjate ohutuse tagamiseks grupperus Vene armee ümber ja võttis sisse soodsamad territooriumile kulgevad positsioonid tsiviilisikute evakueerimise jooksul, kus lisaks kõik Azovstali tsiviilisikud oli sunniviisiliselt viidud Mariupolis asuvatesse FSB filtratsioonilaagritesse sõltumata nende tahtest või seda keelavatest rahvusvahelistest õigusnormidest kohustades Mariupoli genotsiidi ellujäänuid alluma oma rahvusvahelise abiorganisatsiooni autoriteedi läbi.

Olukord halvenes äratundmatuseni peale rahvusvaheliste abiorganisatsioonide poolset ohutuse tagamise kohustuse eiramist.

Tegelikkuses olukord on muutunud katastroofiliseks. Ekstraheerimine on rahvusvahelises õigusnormides kokkulepitud ja reguleeritud sõjaaja protseduur ning see, et kõik väljapoolsed osapooled on ükskõiksed selle õiguse rakendamise suhtes või rakendamaks tegelikke jõupingutusi selle saamiseks.

Azovstali territooriumi evakueerimisel ei ÜRO ega ka Rahvusvaheline Punane Rist rakendaud ühtegi jõupingutusi tuua tsiviilsikud ohutult välja jättes nende ja neid transportinud Mariupoli kaitsjate elud sihilikult surmaohtu, mis tipnes rügement „Azov“ jaoks Vene armee sihiliku ametliku relvarahu ja rohelise koriori eiramise tõttu 3 surnuga, 8 haavatuga, kellest 2 väga raskelt.

Rügement „Azov“ luureohvitseri Illja Samoyenko esines täna, 11. mail, avaldusega, kus rügement „Azov“ kohaselt ei kahtle nad enam, et Vene armee on võimeline tungima Azovstal territooriumile.

 

Me toome eestikeelse tõlke Sergei Volõna ukrainakeelsest pöördumisest. Ukraina- ja inglisekeelse pöördumise originaal on saadaval siin – https://www.facebook.com/serjvlk/posts/3284936801833489

 

Sergei Volõna:

Ma olen merejalaväelane.

Just merevägi õpetas mind Ukrainat tõeliselt armastama!

Armastama julgelt ja pööraselt, armastama  relvaga käes ka suurima ohu minutitel, armastama kindlalt, vapralt ja kompromissitult!

Ja kuni mu süda lööb, tunnetan ma puhast, tingimusteta ja vankumatut armastust isamaa vastu.

Sest selles on poja armastus oma ema vastu, venna armastus oma õe vastu, isa armastus oma lapse vastu!

See armastus ei evi piire!!!

Merejalavägi on minu pere. Need on Ukraina kaitsjad, kes annavad kõhklematult oma elu kodumaa eest. Need on relvavennad, kes alati jagavad viimast võrdselt kõigiga, kes on valmis oma õla alla panema ja abikäe ulatama!

Sest meil on üks kõigile – ühine armastus ema Ukraina vastu!!

Me võitleme…

Kui maailma tsivilisatsioonil on veel ühiseid vaimseid väärtusi ja ideaale, kui inimesed suudavad kogeda teiste valu ja kannatusi, kui abistamissõnad sunnivad tegutsema, siis kutsun ma üles võitlema Mariupoli garnisoni eest!

Ma kutsun kogu maailma, ma kutsun kõiki üles aitama realiseerida “extraction” protseduuri Ukraina sõjaväelastele!

Merevägi – USTAVAD IGAVESTI!!!

 

Sergei Volõna 18. arpilli esimene pöördumine eesti keeles on saadaval siin – https://valdef.org/?p=8024

 

Comments: 0

Your email address will not be published. Required fields are marked with *