WordPress blokeerib sõltumatut põlisrahva lehte Venemaa nõudmisel, MariUver toimetaja juba elab surmaähvarduste tõttu sunniviisilises pagenduses välisriigis.

Views: 539

5. juulil 2021 sai MariUver administraator Vasli Nikolajev teate Automattic Trust & Safety käest (endine Tumblr) nad blokeerivad https://mariuver.com/2020/09/10/mari-pocht-razin/ MariUver sisu WordPress peale tulenevalt Venemaa Roskomnadzor taotlusest. Automattic oma teatises selgelt ütleb piirang kehtib konkreetse sisu kohta. Tegelikkuses WordPress eemaldas juurdepääsu MariUver domeenile kogu Venemaa jaoks, väites, et see tehti Venemaa valitsuse taotluse alusel, muutes oma valduses olevaid DNS kirjed, kus MariUver avaldab uudiseid ja seob oma domeeni. Teates, mille Roskomnadzor saatis ettevõttele Automatic, WordPress ja WordPress.com omanikettevõte, tuuakse sisu piiramise otsuse põhjusena “kutse enesetapuks või kirjeldus selle teostamiseks ” ja viitab tsitaadile: “Razin valas ennast bensiiniga üle ja süütas põlema kell 9:45. Ta sai üle 90% kehast põletushaavu.” Peale selle, et selline ettekääne on kunstlik, leidis MarUveri toimetaja mitmeid artikleid Venemaa riigimeediast, kus on üksikasjalikult kirjeldatud, kuidas inimene valab kedagi bensiiniga ja paneb ta põlema, tekitades talle suuri põletusi. MariUver  poolt avaldatud artikkel oli koopia Idel.Realii omast, kus tehti reportaaž mari rahva aktivistidest  mälestamas udmurt Albert Razini surma, kelle enesesüütamine oli suunatud Venemaa valitsuse pikaajalise järjepideva põlisrahvaste keele ja kultuuri allasurumise ja vaenutamise vastu, mis vihastas Venemaa föderaal ja kohalike tasandi ametnikke, sest see sunnib neid rääkima soome-ugri rahvaste vastu rakendatud tegude tagajärgedest.

Automattic Trust & Safety notice (formerly known as Tumblr) to MariUver administrator.
Automattic Trust & Safety notice (formerly known as Tumblr) to MariUver administrator.

—————————————————————————————————————————————————————————-

Facebook post by MariUver with the reason for take down and domain blocking notice
Facebook post by MariUver with the reason for take down and domain blocking notice

 

 

Riigi poolt esilekutsutud Vene Föderatsiooni soome-ugrilaste repressioonid.

Albert Razin, 79 aastane udmurt, oli tuntud teadlane, aktiivne udmurtide õiguste eest seisev aktivist. Ta võitles hingehinnaga, et udmurdi keel oleks pidevas kasutuses, udmurdi laulud oleksid esitatud, udmurtide rahvustraditsioonid ja tähtpäevad oleksid aus ja tähistatud. Etnilised udmurdid, sõltumata nende vanusest, on vaenutatud igast võimalusest rääkida emakeeles. See on udmurtidele meeletu häbi allikas ning see häbi lähtub Vene Föderatsiooni ettevõtmistest surumaks alla iga udmurdikeele õppimise või lasteaias ja koolis õpetamise katsed. Kuna kogu keskkonda, milles udmurdid suhtlevad, on eranditult venekeelne ja ainult venemeelne, need vähesed õnnelikud kellel on igapäevaselt lähedased kontaktid oma vaarvanematega on võimelised üldse rääkima udmurdi keelt vähemalt mingigi tasemel. Nagu mistahes soome-ugri keelega, selle omandamine ja sorav valdamine võtab aastakümneid. Isegi kui innukas udmurdikeele vestleja suhtleks vaarvanematega udmurdi keeles tõenäosus, et nad vastaksid udmurdi keeles, on nullilähedane, kuna Venemaa on alati seisnud hea selle eest, et olla udmurt, tunnistada selleks olemist, või omada kihku rääkida udmurdi keeles, oleks peaaegu olematu võimalus.

Kui see kõik juhtus, mulle teatati, et seal, Iževskis, keskväljakul, põles ära üks mees, et tema juurest hiljem tuvastati keeleküsimust puuduvaid plakateid. Veel nimi polnud avaldatud, aga ma juba kohe mõistsin, et peale onu Alberti mitte keegi ei oleks suutnud sellise asja korda saata. Ta tunnetas, et aeg lendab, et väga vähe tehakse rahva jaoks, meie etnose säilimise nimel. Mõttekaaslasi udmurtide seas on vähe. Me olemegi natukene ujedad. Tegutsedes just nimelt selliselt, soovis ta äratada rahva, riivata nende peeneid hingekeeli, selleks et inimesed pööraksid tähelepanu mille eest va võitles – udmurdi keele eest

jagas meiega Ljubov Evdokimova

 

“Ja kui homme mu keel kaob, siis olen valmis ma surema juba täna”

— Rasul Gamzatov

 

 

Udmurt Albert Razin on 10 Sept 2019 on his single person protest against suppression of Udmurt language
Udmurt Albert Razin on 10 Sept 2019 on his single person protest against suppression of Udmurt language

 

“Kas mul on üldse Kodumaad?”

– Albert Razin, 10. septembril 2019.

 

 

Automattic: Ei midagi isiklikku, kõigest tulus äri.

Automattic, WordPress ja WordPress.com omanik, ei oma juriidilist õigust mida isikud avaldavad nende rakenduse peal. Need õigused laienevad rahvusvaheliselt kui vallasvara. MariUver ei rikkunud ühtegi autoriõigust, seadusandlust, või mistahes seadust tingituna et artikkel oli refereering Idel.Realii pealt, regionaalne ajakiri, mille vastu Vene Föderatsiooni võimud on aktiivselt võidelnud, ja võitlevad siiani selle eest, et Vene Föderatsiooni territooriumil olevad isikud ei saaks juurdepääsu ajalehe sisule. Iga Idel.Realii artikli lehel seisab silt, mis viitab lehele kus instrueeritakse kuidas minna mööda Vene võimude poolt juurdepääsu piirangutest. MariUver domeen polnud kantud isegi Roskomnadzor keelatud domeenide registrisse.

“Unfortunately, we have had to comply in order to keep WordPress.com accessible for everyone in Russia.” Automattic Trust & Safety (formerly known as Tumblr)
„Kahjuks, me peame alluma selleks, et tagada juurdepääs WordPress.com aadressile kõikidele Venemaal.“  Automattic Trust & Safety (samuti tuntud kui Tumblr).

Automattic on küüniline ettevõte, kes tuimalt tõdeb, et nad rõõmsalt on nõus vastu võtma raha Venemaalt, ega isegi üritagi panustada õigusliku ja korrektse sisu võlts otsuste juriidilisse vaidlustamisesse osas, või tõsiselt mõtleksid järgi oma otsuse sügava tähenduse üle, mis oleksid täiesti mõeldamatud inglisekeelses maailmas tulevalt nende äärmisest poliitilise ja etnilise ikestamise suunitlusest.

Automattic näitas Venemaa võimudele tee, kuidas suukorvistada mistahes Vene Föderatsiooni põlisrahvaste iseseisev uudiste platvorm, mis kajastab probleeme,  mille ametnikud süstemaatiliselt maha suruvad.

Automattic tallas jalge alla hukkunud Albert Razini inimõigused oma põlisrahvaste etnilise suukorvistamise teoga ja panustas Vene Föderatsiooni pikaajalisse süstemaatilisse etnilise puhastamise ettevõtmisesse.

Automattic ja tema juhatuse esimees Matt Mullenweg ei saa jätkata Venemaa äriga sellisel kujul ja mitte evida selget ja reaalset ülevaadet regioonis toimuvatest sündmustest, eriti põlisrahvaste tegelikust seisust. Automattic Trust  & Safety (samuti tuntud kui Tumblr) poolt sooritatud tegu näitab selgelt selliste otsuste langetamine ei saa enam lähtuda keskmise ameeriklase maailma taju põhjal ja väljapool Ameerika Ühendriikide toimuva maailma mistahes realiteetide mõistmise puudumisest, arvestades et soome-ugri rähaste juured ulatuvad nii kaugesse minevikku kui Sumerid, Babüloonia valitsejad, kes olid soome-ugrilased. Soome-ugri rahvaste kultuuriline pärand üle mitme aastatuhande, mille tulemusena on nad muutunud põlisrahvaks oma sünnipärase kodu maadel ei saa olla lihtsalt ignoreeritud ning see kehtib ka Automattic juhatuse esimehe, ettevõtte töötajate, ning eriti samuti tuntud kui Tumblr alluvate kohta,

Automattic on välja teeninud kogu pahakspanu ja raevu oma sooritatud teo eest, juhatuse esimees kaasaarvatud, ning nad on kohustatud selgitama oma tegevuse mõtteviise põlisrahvaste sõnumite tõkestamisel.

 

 

Surm või sunnitud pagendus.

„Jah, ma pole Venemaale käinud turvakaalutlustest lähtuvalt, kuna mulle on saadetud avalikke surmaähvardusi MariUver kommnetaariumis.  Arvan, et need olid FSB kaastöötajad. Kuniks ma ametlikult Pariisi konverentsil seda välja ei hõiganud. Peale seda need lakkasid. Ma andsin sisse menetluse ja sain Eesti kodakondsuse ainuüksi selle asjaolu alusel. Ning mul puudus soov loobud Venemaa kodakondsusest, kuid mingi muul viisil saada Eesti kodakondsust ei ole võimalik.

— Vasli Nikolaev, MariUver toimteja, etniline mari, põhjustest miks ta oli sunnitud valima sunnitud pagendust Eestis.

 

SA VALDEF järelmid.

  1. Automattic ja juhtise esimees peavad saama rahvusvahelise pahameele osaliseks.
  2. Automattic on kohustatud muutma oma äri Venemaal kuni selleni välja, et kaastakse isikuid, kes on reaalelt võimelised vastu seisma Vene ametivõimude ettekirjutustele Automattic Trust & Safety üksuses.
  3. Sõltuvalt Automattic ja juhatuse esimehe vastustest võretakse otsus järgnevate sammude ettevõtmise osas.

 

Dmitri Sädus a.k.a. @lennutrajektoor,

SA VALDEF, astuja ja juhatuse liige.

 

Comments: 0

Your email address will not be published. Required fields are marked with *