Valdo Praust: 25. augustil 1991 keelustas Eesti Vabariigi valitsus Interliikumise.

Views: 532

See, kes ei suuda ennast samastada ja mõiste Interrinnet ei saa väita, et tal on olnud kokkupuuteid etniliste venelastega okupatsiooni ajal ning kokkupuudet okupatsiooni sisserännanu mentaliteediga. See, kas sa saad aru, kes on Jevgni Kogan ja mida Interrinne tähendas, määrab, palju sa tead Nõukogude okupatsiooniperioodist, eriti selle lõpuaastatel.

 

Interrinnet nimetati internatsideks, sest nad sisuliselt olid natsistid. Interrinde pooldaja oli ideoloogiliselt mõistmisel, et nemad on selle maa peremehed, selle rahva valitsejad ning nemad ei pea ei integreeruma ega midagi juurde õppima selleks, et äraelatuda. Nemad on valitsejad ja nemad käsevad, poova ja lasevad. Inimesed on ära unustanud, et Interrinde Toompea ründamise õnnestumise puhul tollal oleks meie kogu vabadusepüüdlus muutunud olematuks. Neil oli reaalne võim meid peatada ning nad tegid selleks kõike. Interrinne ja interrinde esindajaga läbimine on nähtavasti kogemus, mis eestlastel on täies ulatuses puudu, mistõttu on tarvis seda jagada.

 

Interrinne oli sedavõrd suur oht Eesti Vabariigi julgeolekule, et äsja Nõukogude okupatsioonist välja tulnud Eesti Vabariik keelustas selle organisatsiooni koheselt peale Eesti Kompartei tegevuse.

 

Tüse ja karkudel mees on Jevgeni Koga.

 

Valdo Praust:

Täna 30 aastat tagasi, 25. augustil 1991, keelustas Eesti Vabariigi valitsus Interliikumise ja Töökollektiivide Ühendnõukogu tegevuse, kuna nende tegevus oli loomise algusest peale suunatud iseseisva Eesti Vabariigi vastu ning N.Liidu säilitamise poolt.

 

Comments: 0

Your email address will not be published. Required fields are marked with *