Sõjavangist Vene armee rühmaülem: anti käsk tulistada tsiviilisikuid ja elumaju.

Views: 310

Me toome ära tõlgituna eesti keelde Vene armee ohvitseri ülestunnistuse Ukraine SBU-le (Kaitsepolitseiameti analoog) kus tuuakse otseselt välja, et Vene armee käsuliini pidi anti korraldus tappa kõik vastutegevust teostavad tsiviilisikud ja pommitada Harkivi linna tsiviilrajatisi eesmärgiga hõivata linn kolme päevaga. Kõik seni Ukraina armee poolt tabatud või vangi andnud relvastatud isikud on vabandanud ennast välja kui õppustel osalenud isikud, kes sattusid arusaamatul viisil Ukrainasse ning nad ei tea midagi, mida nad siin teevad ka siis, kui nad on Ukraina territooriumil veetnud päevi liikudes suure kolonnina ning sattudes tulevahetusse jäänud ainsatena ellu. Küll aga tuleb selgelt mõista, et mõned sellised ülestunnistused vastavad tõele ning mõned sellised ülestunnistused on hädas valetamisena välja öeldud nagu näiteks Černigivi kohal alla tulistatud Vene õhuvägede pommitaja piloot. On võimalik juba Vene armee relvastatud isiku ülestunnistuste põhjal öelda, kas see sama narratiiv peab paika tema puhul või see on kasutusel enda süü puhtakspeseva hädavalena.

On oluline, et Eesti meedia, eestikeelese meedia lugeja ja eestlased levitaksid allikatele lähedast informatsiooni, mis on kadumas tänapäeva Eesti meedias kui ka lääne meedias. Seal on oluline truuks jäämine pressiteadete sõnastusele, samas kui uudis sünnib mitte pressiteatest, vaid päriselu sündmustest.

Me kutsume üle levitama antud artiklid, ülestunnistust ja SBU töö vilju. SBU on Euroopa võimekam vastuluure asutus, mis suudab ääremiselt kiiresti töödelda ja avaldada Vene armee ja Vene armee poolt läbiviidavate tegevuste informatsiooni. Juulis 2014 peale Malaisia MH17 reisi alla tulistamist oli vähem kui 32h jooksul SBU avaldanud telefonikõned isikute vahel, kes andsid käsu alla tulistada reisilennuk koos tiitritega ning isikute nimede ja hüüdnimedega, mis on äärmiselt tasemel luuretegevuse töö tulemus.

 

9. märtsil avalda SBU oma ametlikult Telegram kanalil video [1] Vene armee ohvitseriga kes oma väeüksusest jäi ainsana ellu koos reamehega, kes teda tiris pommitamise alt välja ning nad jäid ellu ainult seepärast kuna eelistasid alla anda. Selles sõjas ukrainlased armu ei anna.

SBU ametlik teadanne:

Üks esimestest Venemaa sõjavangidest, tunnistamas, et sõitis Ukrainasse mitte õppustele vaid sõtta. Harkivi hõivamiseks okupantidele anti kolm päeva.

 

„Anti käsk hõivata linn, okupeerida kõik peamised teed, takistada tsiviilisikute väljapääse teed ja hõivata Harkiv. Samuti oli luba avada tuli tsiviilisikute- ja kõikide linnaelanike piht,“ räägib vangistatud rühmaülem.

 

Samas, „kerge jalutuskäigu“ asemel Ukrainas vaenlast ootas täielik purustamine.

 

Tervest hõivajate rühmast jäid ellu ainult videol olev ohvitser ja üks reamees. Ja ainult seepärast, end nad andsid ennast vangi.

 

Nüüdsest kõik vaenlasele üles seatud korraldused on uurimise all ja dokumenteeritakse SBU vastuluure uurijate poolt.

Mitte ükski vallutaja ei jää karistuseta.

Ja sellega me võidame!

 

 

„Meile oli antud 3 päeva Harkivi hõivamiseks,“ pantvangi võetud rühmaülema ülestunnistus.

Ukraina eriteenistus (SBU) avaldas ühe Vene armee sõjavangi ülestunnistuse kus tõdeb nad ei läinud mitte „õppusele“ vaid sõtta Ukrainasse.

SBU: Millal saabusite Ukraina piirile?

Rühmaülem: 24. veebruaril kuskil kell 5 hommikut.

SBU: Milline oli teile seatud ülesanne?

Rühmaülem: Hõivata Harkiv. Okupeerida kõik peamised teed, tõkestada tsiviilisikute väljapääsuteed ja võtta linn.

SBU: Millised ülesanded olid veel seatud?

Rühmaülem: Avada tuli vastuhaku korral ja kõikide linnaelanike pihta.

SBU: Oli käsk tulistada tsiviilisikuid?

Rühmaülem: Jah!

SBU: Samuti objekte? (tsiviilobjekte)

Rühmaülem: Jah, ka tsiviilobjekte, kui ka elumaju.

SBU: Kui kiiresti planeeriti võtta Harkiv?

Rühmaülem: Kolme päevaga.

SBU: Sa teadsid, et sõidad Ukraina territooriumile?

Rühmaülem: Jah, ma teadsin.

SBU: Mida teile räägiti? Te sõidate Ukrainasse kui kes?

Rühmaülem: Kui rahuvalvajad.

SBU: Milleks?

Rühmaülem: Selleks, et vabastada … nii öelda … Ukraina natsidest.

SBU: Mida veel teile teie väejuhatus rääkis?

Rühmaülem: Võtta Harkiv.

SBU: Kuidas sattusid vangi?

Rühmaülem: Sattusin vangi avastades ennast peale kahuritule alla sattumist … üks sõdur tiris mind lähimasse metsatukka …

SBU: Edasi?

Rühmaülem: … peale mida järgmise päeva hommikul võtsid mind vangi Ukraina armee lahingüksused. Andsin alla. Ise andsin alla.

SBU: Mis juhtus sinu rühmaga?

Rühmaülem: Mitte keegi ei jäänud ellu. Jäid ellu ainult mina ja sõdur kes mind välja tiris [kahuritule alt SA VALDEF märkus].

SBU: Millised veel ülesanded olid seatud?

Rühmaülem: Öeldi võtta linn ja oodata edasisi korraldusi.

SBU: Peale seda kui linn on võetud, millised olid järgnevad ülesanded?

Rühmaülem: Edasised ülesanded olid rünnata edasi Ukraina territooriumil ja võtta järgmiseid linnasid.

 

Allikad:

[1] https://t.me/SBUkr/3858

Comments: 0

Your email address will not be published. Required fields are marked with *