Kiri Mariupoli kaitsjatelt 36. merejalaväebrigaad paavstile ja maailmaüldsusele.

Views: 451

Me avaldame kontradmiral Mihhailo Belinski nimelise 36. mereväebrigaadi komandöri Sergei Volõni kirja, kes pärast edukat operatsiooni tulla välja Vene armee piiramisrõngast Mariupolis ühines rügement „Azov“ võitlejatega. Nad asuvad Azovstali territooriumil, hiiglasliku terasevalu tehases, kus on oma betoonkoridorid, punkrid ja maa-alused tasemed, mis ajab Vene armee hulluks sellises ulatuses, et nad kasutasid Mariupoli kaitsjate vastu keemiarelva ja hakkasid strateegiliste pommitajate Tu-22M3 abil pommitama 3-tonniste FAB-3000 pommidega. Olukord areneb omasoodu: Vene armee tahab, et kõik Mariupolis tapetaks, kuid eriti Mariupoli kaitsjad. Azovstali pommivarjendites on samuti ligi 1000 tsiviilisikut, sealhulgas lapsed. Nad, koos ülejäänud 100 000 Mariupoli elanikega, keda Vene armee ei lase evakueerida, on määratletud surma, kui maailm ei avalda tegelikku survet venelastele, Vene valitsusele ja Venemaa presidendile.

Olukord on elu ja surma küsimus ja surm on kindel, kui imet ei juhtu. Käesoleval hetkel kontrollib Vene arme Mariupoli kohal olevat õhuruumi, mis annab eelise nende linna sees asetsevale maaväele.

Mina, Sergei Volõna, kontradmiral Mihhail Belinski nimelise 36. merejalaväebrigaadi komandör, pöördun teie poole ümberpiiratud Mariupolist.

Juba üle 50 päeva on linna kaitsjad kangelaslikult hoidnud oma positsioone, hoolimata vastase ülekaalukast jõust ja pidevatest lennukipommitamistest, suurtüki- ja raketitulest. Mariupol on endiselt Ukraina linn, mida iganes Venemaa propaganda teile ka ei räägiks. Me peame iga päev raskeid lahinguid ja hoiame vaenlase mitmetuhandelist väge tagasi, laskmata tal edasi liikuda. See saavutatakse üliinimlike pingutuste ja suurte kaotuste hinnaga.

Aga me vajame teie abi. Vaenlane võttis linna piiramisrõngasse ja hoiab sadu tuhandeid tsiviilisikuid pantvangis. Meie sõjaväe punkrites peidavad end naised, lapsed, sealhulgas beebid. Valdavalt meie sõjaväelaste sugulased, keda venelased taga otsivad. Ilma soojuse, vee, toiduta.

Meie haavatud surevad iga päev väljakannatamatutes piinades, sest ravimid, desinfitseerimisvahendid, valuvaigistid on ammu lõppenud.

Ukraina võimud leppisid venelastega kokku humanitaarkoridorides, kaasates Türgi presidendi Recep Erdogani. Kuid Vene pool ei pidanud oma sõna ja kõik pingutused osutusid tulutuks.

Palume anume abi haavatute, laste, naiste ja langenute põrmude evakueerimisel.

Selleks on tehtud liiga vähe katseid!

Kutsume maailma poliitikuid, ühiskonna – ja usutegelasi üles mitte olema ükskõiksed inimeste suhtes, kes on mitte enda tahtel sattunud lõksu Mariupolis.

Hetkel, meie, sõjaväelased, oleme sunnitud võitlema mitte ainult vastase paremate jõududega, vaid ka hoolitsema rohkem kui tuhande tsiviilisiku eest.

Ärge uskuge Venemaa lubadusi rohelisest koridorist sõjaväelastele. Pole kahtlustki, et see on pettus Ukraina sõjalise rühmituse hävitamiseks Mariupolis ilma võitluseta.

Me ei anna alla ja võitleme lõpuni.

Kuid meie ustavusest vandele ei piisa Mariupoli vabastamiseks.

Linn vajab kohest deblokeerimist.

Selleks on meil vaja rasket relvastust. EL-i ja USA-l on võimekust sellise abi andmiseks meile.

Raskerelvastus Mariupoli kaitsjatele päästab Ukraina armee väeüksuse. Mariupolit on võimalik päästa. Me oleme valmis võitlema viimse veretilgani. Aga me peame teadma, et maailm tegi selleks kõik, mis võimalik. Siis oleme valmis tegema oma riigi jaoks isegi võimatuid asju.

18.04.2022

Sergei Volõna

Avatud kirja ukraina- ja inglisekeelset versiooni saab näha Sergey Volõna Facebook seinal https://www.facebook.com/serjvlk/posts/3267166030277233

 

Comments: 0

Your email address will not be published. Required fields are marked with *