Ameerika muutmas aktsepteeritavaks natsismi saavutusi : 24. oktoobri 1946 V-2 start kosmosesse.

Views: 286

Ameerika on suurim Teise Maailmasõja võitja, kuna tema 9-kuune osalemine Euroopas, juunist 1944 kuni aprill / mai 1945, mille käigus nad kaotasid surnutena 200 000 sõdurit, võitja, kes rekvireeris kõik natsi tehnoloogia, saavutused ja arhiivimaterjalid endale ning legaliseeris kogu nende poolt rekvireeritud materjali kui endaoma, kusjuures samas nad on jätkanud oma äärmuslikku ideoloogilist psühhoosi, kus nad räägivad kuni viimse detailini, millised inimvärdjad natsid olid ja kuidas nad halbu asju tegid, kuid reaalsuses kogu Ameerika II MS järgne tehnoloogiline edu tulenes natsi Saksamaa tehnoloogia, teadurite, laborite ja inseneride rekvireerimisest. Mingi osa kukkus ka Nõukogude Liidule, kuid see neid enam ei päästnud. Isegi tuumapommi oli Stalin varastanud ameeriklastelt juba enne 1943. aastat.

Ameerika Ühendriigid heidavad ette natsi Saksamaale inimkatsete teotamist kontsentratsioonilaagrites. Ameerika Ühendriigid aga on üle võtnud kõik kontsentratsioonilaagrites tehtud inimkatsete meditsiinilised toimikud ning kasutanud oma meditsiiniliste katsete ja arengute jaoks omamata mingeid eetilise piire või süümepiinasid vaatamata sellele, mida nad avalikkusele on natside ja kontsentratsioonilaagrites toimepandud inimsuse vastastest tegudest on rääkinud. Samuti ei olnud Ameerikal probleemi ega moraalseid pidureid võtta üle ja jätkata Jaapani Imperaatori armee bioloogilise relva inimkatsetuste andmeid ja meeskonda, kes sooritasid neid katseid Manšuurias ja olid sellega sõjalisel eesmärgil bioloogilise relva loomise teadustöödes ja -arengutes.

 

Ameerika Ühendriigid saatsid natsi Saksamaa imerelva V-2 (Vergeltungswaffe 2) ehk Kättemaksurelv-2 kosmosesse New Mexico osariigi White Sands Missile Range raketijaamast kaks päeva peale seda kui Nõukogude Liit oli alustanud oma natsi Saksamaa tehnoloogia rekvireerimise operatsiooniga Osoaviahim.

 

Valdo Praust:

Täna 75 aastat tagasi, 24. oktoobril 1946, astus maailm kosmosefotograafia ajastusse – kosmosest tehti esimene foto Maast. Süüdi oli selles Saksa raketigeeniuse Wernher von Brauni konstrueeritud “kättemaksurelv” V-2 (Vergeltungswaffe 2), õigemini selle alusrakett A-4 (Aggregat 4). Enamik nende rakettide ja selle varuosade varusid (ja muuhulgas ka von Braun ise) sattus Natsi-Saksamaa alistumisel USA kätte, kes kasutasid neid uurimise kõrval igasuguste huvitavate katsetuste juures. Oktoobris 1946 otsustati muuhulgas varustada üks rakettidest tavalise filmikaameraga ja teha raketi maksimumkõrgusel üks foto maast. Nii toimitigi, ja pilt Maast tehti ligi 105 kilomeetri kõrguselt. Muuseas on tehtud fotolt selgelt näha, et horisont pole sirge, vaid on kaarjas – teiste sõnadega on selgelt näha maa kerakujulisus. Võrdluseks – praegune tuntuim kosmoseobjekt – kosmosejaam ISS – tiirleb ümber Maa ca 300-450 kilomeetri kõrgusel, ligilähedastel kõrgustel on madalaorbiidilised tehiskaaslased ka tänapäeval. Ehk siis 1940. aastate keskpaigas suutis raketi-valdkonna tipptehnika saata Maalt esemeid juba kusagil kolmandikule-poolele kõrgusele sellest, mis on vaja stabiilse Maa tehiskaaslase jaoks. See mõnekordne kasv raketitehnikas saavutati 1950. aastate teiseks pooleks ligilähedaselt korraga nii N.Liidus kui ka USAs-s. Kui maailma esimese tehiskaaslase saatis 7. oktoobril 1957 orbiidile Nõukogude Liit, siis USA saatis esimene oma tehiskaaslase orbiidile 31. jaanuaril 1958 ehk täpselt 116 päeva hiljem. Ega teisiti toona Külma Sõja tingimusis ju ei saanudki, sest võime lennutada kosmosesse Maa tehiskaaslast tähendas ühtlasi ka võimet läkitada teele tuumarelvaga varustatud kontinentidevaheline ballistiline rakett, millega sai nt tabada Nõukogude Liidu territooriumilt USAd ja vastupidi.

 

Nõukogude Liidu Saksa tehnoloogi rekvireerimise operatsioonist Osoaviahim loe järgnevast lingist.

Comments: 0

Your email address will not be published. Required fields are marked with *