Yana Toom ei saa lõpmatuseni oma Venemaa eriteenistusele tegutsemist varjata.

Views: 1551

 

„Nii kui meie hakkame rääkima „Venemaa käest“ moodsas euroopa poliitikas tähendab see alati, et meie tegime midagi valesti ja nüüd on vaja kelle kaela see süü veeretada.

Yana Toom, Euroopa Parlamendi saadik“

 

Tsitaat Venemaa uudisteagentuuride vahendusel, kus Yana Toom etnilise venelasena oma ajaloolisel kodumaal räägib ajaloolise kodumaa kaitseks kui ajaloolise koduma etniline kodanik, viidates endale kolmandas isikus väites, et tema poolt passijärgselt esindatud ühiskond ja riiklik ühendus on kuritegelike kavatsustega, pahatahtlik, mis on võte millega teadlikult varjestatakse Venemaa poolt sooritatud kuritegusid, kaasarvutid neid, mis kuuluvad Rahvusvahelise Kriminaalkohtu menetlusse.

Yana Toom, 5 päeva peale Eesti Rahvusringhäälingu saates „UV faktor“ Eesti inforuumis Venemaa info mõjuvõimu säilitamise nõudmist, astus üles Venemaa peapropaganda eest vastutava Vladimir Solvjovi programmis „Pühapäevaõhtu Solovjoviga“, kus tema kohalolek sai operatiivselt kokkulepitud samade kanalite kaudu, mille kaudu värvati Yana Toomi 2016. ja 2017. a. reisima Vene Föderatsiooni Nõukogu näilisel eestvedamisel Süüria diktaatori Bashar al-Assad positiivse rahvusvahelise suhtekorraldusliku pildi loomiseks. Nii nagu Süüria reiside puhul oli pühapäevaseks saateks Venemaa eriteenistus oma hübriidsõja ridadesse rakendanud ka teise sama värvatud luurevara  – Tulsi Gabbard. USA senaator Tulsi Gabbard oli sunnitud peale avalikku survet avalikustamist tunnistama, et ta sai oma reisi eest Süüria diktaatori renomee tõstmiseks 100000 (sadatuhat) USD ulatuses rahalist hüvitist. Yana Toom käis kaks korda Süüria diktaatori Bashar al-Assad juures ning kogu Eesti meedia ja uuriva ajakirjanduse huvi sellise ülemäära agarast tuhinast külastada ühte isikut nii tihti piirdus „Aktuaalse Kaamera“ intervjuuga, kus Yana Toom eitas raha saamist ning mitte keegi pole võtnud ette tema väidete paikapidavust. Yana Toom kardab nagu tuld Bashar al-Assad visiitide eest rahalise hüve saamise teemat ning kui seda tema käest uuesti järele küsida, kaotab enesevalitsuse.

 

10.02.22 Venemaa hübriidsõja algus

10. veebruaril 2022. aastal Berliinis toimunud Venemaa ja Ukraina Minski kokkulepete tehnilise rühma kohtumise ennustatava läbikukkumise järel oli Moskva selgelt võtnud vastu otsuse rünnata Ukrainat, mis langes kokku Ameerika luureteenistuse luureandmetega, kus Venemaa kavatseb alustada täies maismaa rünnakut 15 ja 16 veebruari vahelisel ajal. Tulenevalt Venemaa selgelt määratletud eesmärkidega oli vajadus produtseerida foon ja valesüüdistuste jada, mis annaksid näilise legitiimsuse Venemaa armee ründaimise ettekäändele, mille üheks osaks on hübriidsõjas informatsiooniründed ja valeväidete seaduslikuks pesemine mõjukate isikute kaasamisega. Tulenevalt, et otsus langetati vähem ööpäeva jooksul peale Berliini kohtumist, said Yana Toom ja Tulsi Gabbard värbamine 13. veebruariks 2022 toimuda ainult tingimustel, et kanal, mille kaudu luurevarad suhtlesid oma koordinaatoritega oli alati aktiivne, neil oli omavahel kindel ja usaldusväärne suhe ning nii luurevara koordinaator kui ka luurevara teadsid täpselt, millistest rahaliste hüvituse summadest on võimalik rääkida. Yana Toom pidi olema Moskvas vähemalt päev varem või äärmisel juhul eetrisse minemise päev hommikul ehk 24h peale Berliini kõneluste läbikukkumist ründamise käsu andmist, pidid organiseeruma ka hübriidsõja koordinaatorid ja luurevarade koordinaatorid said koheselt omavahel kokku ning kokkulepe detailsus on oli äärmiselt lühike ja teineteist mõistev. See omakorda tähendab, et kuskil 12. veebruari 2022 keskpäevaks või selleks ajaks pidi kokkulepped olema saavutatud, mille tulemusena Yana Toom lendas Moskvasse ning Venemaa hübriidsõja juhid valmistasid ette strateegia ja jututeemade skoobi nii Yana Toom kui Tulsi Gabbardile, kuna nende jutt, kaitstavad seisukohad kui ka see, mis sõnum tuleb edastada on kokku hübriidsõja koordinaatorite määrata.

Ukrainlaste etniliste puhastamise kutsete heakskiitja

Inimestel pole võimalik olla samas stuudios Russia Today peatoimetajaga Margarita Simonjaniga. Tema eesmärk on ainult toota uudisefooni ja seda fooni tarnida. Üks peamisi eesmärke 13. veebruari 2022 saatel oli anda täiskäik Venemaa hübriidsõja valeväidetele ukrainlaste etnilise puhastuse korraldamises nagu natsid, kusjuures soojendatakse taas üles Nõukogude okupatsiooniaegse KGB valesüüstamise taktika, kus natside teod aetakse kaera Ukraina Vabastusarmee ja Ukraina iseseisvusdeklaratsiooni kirjutajale Stepan Banderale, keda Nõukogude Liit ei suutnud lahingutes lüüa ega tabada ning nad pidid ta tapma KGB erioperatsiooni käigus ning isegi see fakt see ei sega siiani Venemaad, kui Nõukogude Liidus järeltulijat, võltsida ajalugu KGB valenatsisüüdistustega. Põhjus, miks 13. veebruari saade inimeste mällu sööbis olid Margarita Simonjani monoloogid:

Margarita Simonjan:

„Ukraina armee tegevuse tulemusena on praegu seal (1) maetud tuhandeid lapsuskesi, maetud tibatillukestes kirstukestes! Kas te tõesti kontsentratsioonilaagreid Gasenwageni (2) saabumist ootate?“

(1) okupeeritud Luhanks ja Donetsk piirkonnad.

(2)  mobiilne gaasitsisterniga veok inimeste tapmiseks, mida natsid väidetavalt kasutasid sihtkohas kinnisesse ruumi gaasi laskmiseks. See on muutunud mingiks Nõukogude Liidu järgse perioodi omaette elavaks legendiks.

Margarita Simonjan:

„Vene armee peab sekkuma (Ukrainasse) koheselt. Ukraina(1) pole enam see Ukraina, kes võitles koos venelastega(2) teise maailmasõjas(3), vaid hullunud bandeera hordid(4)“

(1) Peab lugema kui Nõukogude Liit. Kogu Nõukogude okupatsiooni ajal Ukrainat kui riiki või üksust ei eksisteerinud. Administratiivselt võis selle okupeeritud ala olla Ukraina nimeline, kuid Nõukogude okupatsiooni perioodil loeti seda kui Nõukogude Liidu lahutamatuks maaalaks.

(2) Nõukogude Liidu ja Suure Isamaasõja retoorikas mitte kunagi ei rõhutud rahvusele ning see pole olnud eales teemaks kogu Nõukogude okupatsiooni ajal. Rahvusele rõhumine antud kontekstis on 2022. a. Venemaa hübriidsõja tulem, kus üritatakse eraldada venelasi ja ukrainlasi eesmärgiga viia vaatajaid psühholoogilise hullumise äärele, kus nad kaotavad võime kontrollida oma tundeid ning hakkavad oma tegevust seadma lähtuvalt raevust. Selline meetod oli kasutuses 2014. aastal ja see andis märkimisväärseid tulemusi nii inimeste juurdevoolus kui ka inimsuse vastastes tegudes ukrainlaste suhtes.

(3) Mitte kunagi pole Venemaa ega Nõukogude Liit kasutanud mõistet II maailmasõda, kuna Hitleri Saksamaa ja Stalini Nõukogude Liit olid liitlased alates 1939 aastast, Stalin aitas toita ja ülal hoida Saksamaa sõjamasina tarnides 30% kogu vajaminevast toormest ning vältimaks liitlaseks olemise asjaolu oli ja on Nõukogude Liidus kõne all ainult 22. juuni 1941 kui Suur Isamaasõda, mis välistab kogu vajaduse selgitada sakslastele teadmiste üleandmine kontsentratsioonilaagrite pidamiste kogemustes, repressioonide läbiviimises, ühiste võiduparaadide pidamises, kui ka Staliniga koos Poola tükeldamist ja Stalini poolt 1,4 miljoni poolaka etniline puhastamne sõjast vabal 1940. aastal.

(4) Hullunud bandera hordid on viide natsidele ja ukrainlastele kui natside järeltulijatele. Praegune Venemaa ja Venemaa propaganda on suutnud veenda enamus kaaskodanikke, et 1941. aastal ründas Nõukogude Liitu just NATO väed. Viidates ukrainlastele kui hullunud bandera hordid on see seostamine natsismi ja 1941. aasta ründega Nõukogude Liidu vastu, kusjuures jäetakse märkimata, et Stalin 5. mail 1941 pidas kõne, kus teatas, et Nõukogude Punaarmee on nüüd ründearmee ning käskis Molotovil venitada sõda mis tahes hinnaga kahe kuu võrra. 6 juulil 1941 kavatses Stalin alustada oma Euroopa vallutamise ründeoperatsiooni GROM. Teda jõuti ennetada 22. juunil 1941.

Margarita Simonjan:

Oma emotsionaalse esinemisega kruvib Russia Today peatoimetaja pinget üles ässitades kogu raevu Ukraina suunas. Teeskleb raevunud nuttu lisades: „Venemaal (1) ploe muud valikut kui jõuliselt sekkuda(2), enne kui Ukraina seab töökorda kontsentratsioonilaagrid ja alustab inimeste tapmistega gaasikambrites(3)“

(1) Venemaa all peab Margarita Simonjan silmas Vene armeed, kes on alates 2021 aasta septembrist järjest kogunenud Ukraina Ida- ja põhja-piiri äärde, kusjuures viimane on puhtalt Valgevene territoorium, mida Valgevene diktaator Lukašenka lahkelt okupeerida lasi Vene armee poolt ootuses, et Venemaa annab neile riikliku laenu kuna Valgevene eelarve on konstantselt rahast lage.

(2) Jõuline sekkumine on eufenism täielikule etnilisele puhastusele ukrainlaste suhtes, mida on juba korda saadetud nii 2014. aastal kuni praeguse hetkeni. Lisaks on okupeeritud Donetski linna tekkinud esimene reaalne Euroopa kontinendil eksisteeriv kontsentratsiooni laager alates Nõukogude Liidu poolt esimeste laagrite ülespanekust okupeeritud mandrieuroopas.

(3) 2014. aastal tellis Venemaa kaitseministeerium mobiilsed krematooriumid, mida saadeti okupeeritud Ukraina territooriumile, mille tulemusena on teada, et teatud lahingutes Ukrainaga langenud kremeeriti ning teatud hulk heideti mahajäetud kivisöe kaevandustesse heites need kallurite kastides alla. Kas Russia Today peatoimetaja jagab seda kogemust, pole teada, kuid venelased on kärmed süüdistama vastaspoolt selles, mida nad ise korda saadavad.

Yana Toom esinemine pühapäevases Venemaa peapropaganda eest vastutava Vladimir Solvjovi programmis „Pühapäevaõhtu Solovjoviga“ on muutmas Margarita Simonjan ukrainlaste etnilise puhastuse üleskutsed seaduslikeks, kergemini vastuvõetavad laiale üldsuse kui tõepärased, kusjuures neil puuduvad alused kui ka ei vasta tõele ning nende tegemise ainsaks eesmärgiks on hübriidsõja infomüra taustal muuta Vene armee sissetungi Ukrainasse õigustatuks, millega muudetakse õigustatuks ka kõik Vene armee poolt sooritatavad tegelikud etnilise puhastuse teod ukrainlaste suhtes puhtalt nende rahvustunnuse alusel. Yana Toom on sooritamas selgete Eesti ja Ukraina omariikluse vastaste tunnustega tegevust ning mistahes kutsed, osalemine, heakskiitmine või nende näiline toetamine, on rahvusvaheliselt kriminaliseeritud tegevus. Ka on Yana Toom selgelt vastu töötamas Ukraina territoriaalsele terviklikkusele, millega minnakse Eesti Vabariigi ametliku välispoliitika vastu ning esindatakse Eestit kui paralleelse Eesti välispoliitika täideviiva isikuna, mis on Eesti Vabariigi seadusandluses kirjas kui kriminaalkuritegu.
Yana Toom esineb Venemaal kui etniline venelane, kes kaitseb oma ajaloolist kodumaad kui ajaloolise kodumaa kodakondsusega etniline venelane, viidates endale läbi kolmanda isiku, tuues välja, et tema, kui etniline venelane, väljaspool ajaloolist kodumaad, on nägemas kõige äärmislikumas versiooni venevastasust (russofoobiat) ehk Yana Toom ise toetab mistahes sõnade ja tegudega Venemaa poliitikat ja poliitika rakendamise taktikat. Sellise käitumisega ta selgelt eitab Nõukogude Liidu ja Venemaa poolt sooritatud etniliste puhastuste kuritöid, lisaks Yana Toom selgelt eitab Eestis kahe Nõukogude okupatsiooni poolt toimepandud eestlaste etnilist puhastust Nõukogude okupatsioonivõimude poolt, mille jooksul vähenes Eestimaa rahvastik 30% ulatuses, kusjuures Jaanilinn, Narva ja Kohtla-Järve on täielikult etniliselt puhastatud Eestimaa linnad.

Venemaa poolt uudisteks toodetavad sadistliku tapmise ohvritega kaadrid.

Vene okupatsiooni saabumisega Ukraina territooriumitele tulid ka ehtsad tsiviilohvrid okupeeritud aladel, mis juhtusid tiheasustusalade pommitamisest Vene vägede või Vene vägede poolt formeeritud kohalike terrorismiorganisatsioonidelt. 2014. aasta juuli alguses pommistasid Venemaa terroristid Grad rakett-mürskudega Donetski Rahvavabariigist Horlivka linna, mis oli kindlalt Vene armee GRU ohvitseri Igor Bezleri valduses, mille tulemusena sai surma ukrainlannast noor 24-aastane ema Kristina Žuk ja tema imikueas 1-aastane laps Kira Žuk. Ehmununa tehtud teost kulus Venemaa propaganda üksusel terve kuu, et tulla välja teesiga, et tegu on Ukraina vägede poolt tapetud isikutega, keda ristiti „Gorlovka Madonnaks“. Paremal, Julia Davies poolt säutsutud selgelt piinamisjälgedega tapetud tsiviilisikud Ukraina armee lavastamiseks olid ülesvõetud 2021 aasta suvel / hilissuvel.

Alates Yana Toom pühapäevasest saatest osalemisest on Veenemaa keeranud võlli üle kogu väljamõeldud Ukraina poolt natsisalkade ja etnilise puhastuse teemaga, kus nad 17. veebruaril andsid ÜRO-sse sisse avalduse Ukraina poolt läbiviidavast genotsiidist ning Ukraina armee luureandmete kohaselt saadi 16. veebruari hilistel tundidel korralduse korraldada kogu okupeeritud Ukraina territooriumi kontaktjoonel äärmuslikke eskalatsioone, mis viis 17. veebruari 2022. a. hommikul Stanitsa-Luhansk asulas lasteaia pihta saadud 120mm miinipildujate tulest kannata kogu hoone, kus ime kombel polnud veel lapsi saabunud ning personal suutis hoone keldrisse peitu pugedes säilitada oma elu.

Yana Toom selgelt riigivastase tunnustega tegevusel on juba reaalsed tulemid Ukrainas ning tulenevalt 17. veebruaril märgatavalt ägenenud olukorrast Kremli korraldusel Vene armee terroristide rühmituste poolt sihikindla tulemusena on hävinenud sõjast räsitud piirkonnas parim lastehoiu asutus.

Kuriteoteade Kaitsepolitseiametile

SA VALDEF saatis Kaitsepolitseiametile Yana Toom selgelt riigivastase tunnustega tegevusest ja sellega kaasnevate päriselu tagajärgede osas kuriteoteate. Selliste sündmuste fikseerimine ja raporteerimine on SA VALDEF põhikirjaline tegevus selle vahega, et Eesti on meie kõrvalprodukt, tulenevalt meie fookusest Ukrainale ja Venemaa armee, eriteenistuse ja luure tegevusest üle maailma.

SA VALDEF võtab ette ka Yana Toom 2016. ja 2017. aasta Süüria diktaatori Bashar al-Assad visiitide eest saadava võimaliku hüvitise ja muu sellega kaasnenud hüvede saamise seire. See tuleb rahvusvaheline ning rahvusvaheline seire on meie suund.

Me mõistame hukka Yana Toom poolt Eesti Vabariigis toimunud eestlaste etniliste puhastamise eitamise ja etnilise puhastamise uurimise tõkestamist ning eestlaste etnilise puhastamise temaatikast arutamise tõkestamist oma käitumisega. Selline tegevus peab olema reguleeritud Kriminaalkaristikus nagu Holokausti eitamine kriminaalselt karistatav rikkumine.

Seniks kuni Yana Toom tegevusele ei panda seaduse piires lõpp, jääb Yana Toom olema kasulik ressurss Venemaale ja tema eesmärkide täitmiseks, kasutades ära nende poolt pakutavat hüvitist.

 

Venemaa sõjategevuse tagajärjed Ukrainas.

2014. aasta aprillis, kui Ukraina lennuväe üks Su-24 eskadroni lennukitest sai tabamuse esimese faktiliselt fikseeritud võimaliku Vene armee poolt lastud Pantsir-S õhutõrjeraketiga, suutis piloot katapulteeruda sõjalise missioonilt tagasi tulles. Piloot sattus sügavale vaenlase tagalasse. Tema päästmiseks organiseeris Ukraina armee pääste eriüksuse. Probleem, oli selles, et selle missiooni eriüksuse teekond reedeti Ukrainasse saabunud Kadõrovi armee isikutele. Pildil on näha Ukraina armee eriüksuslased, keda on 5 päeva piinatud, söömata ja joomata hoitud, keda mõnitatakse Kadõrovi isikliku armee sõdalaste poolt. All on kõik, mis neist järgi jäi peale sadistlikku hukkamist ja laipade põletamist. Noolega märgitud isik on üks nendest isikutest, keda hiljem vabatahtlikud identifitseerivad tema tuhaks põlenud põrmu detailide järgi. Need on teemad ja alused, millega me tegeleme. See on ka näide, mida tähendab Yana Toom kaasaaitamine Venemaa agressioonile.

Piloot ise valis sügavast vaenlase tagalast põgenemiseks teise tee, mille tulemusena teda Kadõrovi armee sõdurid ei leidnud ning ta suutis pääseda eluga.

 

Comments: 0

Your email address will not be published. Required fields are marked with *