Eesti Rahvusringhääling viimas Eesti tagasi Nõukogude Liitu.

Views: 853

Eesti Rahvusringhäälingul on juba enam kui üle kümne aasta fundamentaalseid probleeme oma nimes sätestatud funktsioonide täitmisega ning lähtuda Eesti, eestlaste, Eesti ametliku välispoliitika ning Eesti julgeolekust lähtuvalt inforuumi ja selle kaitsmise sammudega. Üks neist probleemidest ilmnes 2014. aasta märtsis, kui Aktuaalse Kaamera ankur Astrid Kannel käis Ukraina okupeeritud Krimmis Venemaa poolt sõjalise okupatsiooni seaduslikuks pesemist läbi eelnevalt kokkulepitud ja teadlikult võltsitud protsessi kajastamist, mida ta nimetas Krimmi referendumiks. Päriselus oli see identne koopia 21. juuni 1940 Eesti Vabariigi Nõukogude Liidu esimese okupatsiooni vägivaldse ja relvastatud riigipöörde sooritamine.

Venemaa, Nõukogude Liidu järeltulijana, kasutas Krimmi okupeerimiseks ja sõjaliselt vägivaldse okupatsiooniga kaasneva riigipöörde seaduslikuks pesemisel Eesti Vabariigis 21. juunil 1940 aastal sooritatud relvastatud, vägivaldset ja ettemääratud tulemustega riigipöörde kogemust koos sellega kaasnenud seadusandluse võltsimistega.

Eesti Rahvusringhäälingu ajakirjanikud ei oma õigust siluda tegelikku protsessi mingiks ajakirjandusliku sõnavarasse kuuluva reaalse elu õudu edastamise lahjendavate sõnadega, sest Krimmis ei toiminud referendumit, seda ei saanud kajastada selles valguses ning see, et Eesti enda Rahvusringhäälingu ajakirjanik eksib sedavõrd rängalt Eesti kahe Nõukogude okupatsioonimälestuse mälestamisega, on lubamatu ning sellel on juba tuntavad katastroofilased tagajärjed kogu Eesti ühiskonnas kui ka eestlaste seas.

17. veebruaril 2022 teatas Ukraina armee, et nende sõjaluure andmete järgi andis Vene armee peastaap oma Ukraina okupeeritud alade terroristlikele organisatsioonidele käsu eskaleerida kogu rindejoone ulatuses olukorda. Antud areng langeb kokku sündmuste kulgemisega peale 10. veebruari 2022, kui Berliinis etteennustatult kukkusid läbi Minsk II kontrollrühma läbirääkimised. Tuli otsus rünnata Ukrainat ja Ukraina rünnaku üheks relvaks on hübriidsõja relvad. Hübriidsõja üheks relvadeks on informatsioonimüra ja kuntslikult konstrueeritud informatsioonimüra päriselus korda saadetud tegude läbi. Päriselus korda saadetud tegude alla kuulub süütute tsiviilisikute ettekavatsetud tapmine õhtuse uudistesaate pildi tootmiseks. Yana Toom esinemine 13. veebruaril 2022 Venemaa peapropaganda saatejuhi Vladimir Solvjovi programmis „Pühapäevaõhtu Solovjoviga“ on Venemaa kõrgeima juhtkonna poolt läbiviidavad hübriidsõja relvade rakendamine. Yana Toom 13. veebruari 2022 esineine Vene televisiooni saates on kindlalt üks osa sellest, mis viis antud olukorrani. Kõik, kes osalevad selle mehhaanilise protsessi käimahoidmises ja ladusamalt allaneelamiseks on selle mehhanismi lahutamatu osa.

 

Venemaa armee on raskerelvadest tulistanud Ukraina asulaid viimast 8 aastat. Kahurväel, mille hulka kuuluvad ka miinipildujate patarei, on juba ette ära lasknud konkreetsed sihtmärgid, mille uuesti tabamine on sissetulistatud laskealale miinipildujate seadmine ja lihtsalt tule andmine. Üks sellistest sihtmärkidest oli Stanitsa-Luhansk lasteaed. See oli äsja renoveeritud ja soojustatud lasteaed, parim, mida see piirkond on näinud üldse, arvestades kui olematu elatustase on seal. Ja see lasteaed sai miinipilduja mürsukillust pihta, mille tulemusena hoone terve sein kukkus lasteaia mängunurka kokku. Õnneks, et mitte keegi ei saanud viga. Õnneks, et lasteaiakasvatajad said hoone keldrisse varju minna. Õnneks, et Vene armee okupeeritud alade terroristid kõiges tahtsid kaadreid saada õhtuseks uudisteks, mitte ei tulistanud lahingukorras – see oleks tähendanud hoone täielikku hävimist.

Koheselt, kui hakkas tulema kohalike poolt raporteeritud purustuste loetelu ja hoone vigastuste pildid, läks Vene meedia, Vene interneti ressursside ja Venemaa okupeeritud alal olevate palgatud propaganda tootjate koordineeritud meedia sisu tootmine eesmärgiga tabada momenti ning rahvusvahelise üldsuse teadmatuse najal saada kiiresti levivaks uudiseks. Vene meedia ja Venemaa peapropaganda eestvedaja Vladimir Solvjov hakkasid teatama kuidas Ukraina armee avas raksekahuritest tule nende territoorumi pihta tabades lasteaeda, kus nad tõid välja selle sama Stanitsa-Luhanks pidid pannes juurde oma narratiivi. See aga läks kiiresti vett vedama, kuna Ukraina ressursid olid nii valmis, kui ka oskasid operatiivselt ja edukalt õigetesse infomullidesse kuuluvate isikuteni viia õige informatsiooni läbi seal enim mõju omavate kanalite. See, et Venemaa propaganda suurkujud valetavad või jäävad vahele, ei lähe kellelgi korda. Ka ei lähe korda, et nad ise valeinfot levitasid. Nad lihtsalt ei hakka enam seda teemat torkima või kui hakkavad, siis nende endi soustis, milleks oli väide, et see auk lasteaia seinas oli tehtud ehitustööde ekskavaatori kopaga.

 

Ei saa alahinnata mõju, mida venemeelsetele isikutele kogu Venemaa juhtkonna poolt loodav interneti sisu evib. Isik, etniline venelane, mentaalne sovjet, kes elab Saksamaal, hakkas levitama uudist, kuidas natsidest ukrainlased pommitasid lasteaeda, kusjuures ta ise on veendunud Venemaa ja venelaste ülemvõimu eirates asjaolu, et ta ei saa elada ega väärika tasu eest töötada oma ajaloolisel kodumaal, sest see on hullemas majanduslikus seisus kui Nõukogude Liidu kõige kriitilisematel aegadel. Ja ikka leidub isikul soovi ja tahtmist elada välja oma sovjetlikkust, kuid kuna ta jäi vahele ning tema säuts muutus häbiväärseks koormaks, eemaldati see. Antud pisike episood on see faktor, mille peale Venemaa juhtkonna hübriidsõja koordinaatorid mängivad, kus tekitades momenti mikroteadete võimenduse läbi saada selle sama edulaine najal endale eelise, kus viidatakse masside reaktsioonile teades samas, et nad ise selle tehislikult saatsid korda.

 

 

Eesti Rahvusringhäälingu kella 18:00 „Aktuaalne Kaamera“ kajastades Ukrainas toimuvaid sündmusi, näitas ainsa asjana Venemaa poolt okupeeritud terroristide organisatsiooni Donetski Rahvavabariigi esindaja poolt mehaaniliselt maha loetud Venemaa eriteenistuse poolt tehislikult toodetud sündmuste loetelu, milles süüdistati Ukrainat toimepandud kuriteos ja raskerelvade kasutamises tsiviilisikute suhtes. Aktuaalne Kaamera on kaotanud täieliku enesekontrolli ja uudiste toimetamise võimekuse mõistmaks, millist rahvusliku julgeoleku ohtu nad oma tegevusega tekitavad ning oma võimetusest mõista toimuvat on jõuga surumas Eestit, eestlasi ja eesti inforuumi Nõukogude Liitu, Nõukogude okupatsiooni ning töötama vastu Eesti riiklikule julgeolekupoliitikale ning Eesti Vabariigi ametlikule välispoliitikale, mille üheks teesiseks on Ukraina territoriaalse terviklikkuse toetamine.

Eesti Rahvusringhääling „Aktuaalne Kaamera“ uudiste saates edastas eestlastele eesti keeles Vene eriteenistuse ja Vene kõrgeima juhtkonna poolt konstrueeritud, juhitud ja tarnitud hübriidsõja relva, mida Eesti Rahvusringhääling läbi „Aktuaalne Kaamera“ muutis eestlastele söödavaks, täpselt nii nagu Yana Toom muutis 13. veebruaril 2022 ukrainlaste etniliste puhastuse kutsed Vene armee poolt õigustatuks ja puhtaks pestuks.

Eesti Rahvusringhääling on taastootmas oma tegevusega Nõukogude Liitu sisus ja vormis. „Aktuaalne Kaamera“ on saade, mida ei saa eetrisse lasta kujul, kus sealsed uudised on kõigest maha loetavad. Ukraina on Eesti partner selles sõjas ja Ukraina valik minna sõtta, mis läks neil maksma 15000 surnutena, 45000 haavatutena, 2 miljonit põgenikkuja 5 miljonit ukrainlast okupeeritud aladel, päästis Eesti probleemidest ning väljavaatest, et Eesti oleks pidanud minema sõjaliselt ennast kaitsma maitse suhu saanud agressori vastu.

Eesti Rahvusringhääling käitumine on lubamatu ning nende Nõukogude okupatsiooni soodustavate saadete, sõnumite ja tegude vastu oleme me väljas olnud alates 2021 aasta juunist, mille peale pole ERR siiani saatnud meile ametliku vastuse oma tegude tagamaast ega meetmest nende kõrvaldamiseks.

ERR kasutas Venemaa välisministeeriumi Nõukogude Liidu aegse ülessoojendatud Ukraina vale natsisüüdistuse retoorikat Ukraina ja Ukraina rahvusliku jalgpalli meeskonna vastu. ERR pole siiani muutnud oma ersa rahva vanema intervjuu artiklites muuta tema venestatud nimevormi emakeelse nime vastu, vaatamata et Syreś Boläeń on seda selge sõnaga väljendanud meie järelpärimise peale.

On lubamatu, et Urmas Vaino, saate „UV faktor“ meeskond ja Eesti Rahvusringhäälingu juhtkond ei suuda siiani aru saada, et Yana Toom on Kaitsepolitseiameti poolt tema Eesti riikliku korra vastu tegutsemise tõttu maininud oma aastaraamatutes. Yana Toom osalemine 8. veebruari „UV faktor“ saates, kus teemaks oli Raul Rebase tõstatatud küsimus Eesti rahvusliku julgeoleku tagamine venekeelse ja Venemaa eriteenistuse ja Venemaa juhtkonna poolt juhitava inforuumist täieliku lahtiütlemise teema arutelul oli esindatud Yana Toom, kes 5 päeva hiljem esines Venemaa stuudios kui Venemaa eriteenistuse luurerelv.

„Aktuaalse Kaamera“ Venemaa armee hübriidsõja relvana toodetud sisu näitamine 17. veebruari sündmuste kohta tuleb tõstatada kõrgemale ja nõuda ERR poolsete vastutuse võtmist ja vastuste andmist kuidas ERR kavatseb selliste riikliku julgeoleku osas kriitillist möödalaskmist parandama.

Ukraina on meie partner, Ukraina on meie informatsiooniruumi osa ning meie kohustus on võtta ja edastada ainult Ukraina poolt toodetud uudiseid ja neid sellisel kujul „Aktuaalses Kaameras“ edastada.

Me praegu oleme ERR tegevuse tõttu uusveneastamise laines, sest ERR hankeosakond sihilikult tsenseerib ja tõkestab saadete sisse ostmist, mis võiksid mistahes määral ärritada venekeelseid vaatajaid. See on 1970ndate veneastemise laine uus versioon ning selle viivad läbi uus eestlaste põlvkond. Selline käitumine on Eesti Vabariigi kahe Nõukogude okupatsiooni perioodi mälestuse rüvetamine ja see ei ole kooskõlas selle vaba Eestiga, mida teised oma vere, pisarate ja higiga tarnisid.

 

ERR AK 17.02.2022 uudistes Venemaa hübriidrelva kuvamine uudisena millega ohustati Eesti siseriikliku julgeolekut
ERR AK 17.02.2022 uudistes Venemaa hübriidrelva kuvamine uudisena millega ohustati Eesti siseriikliku julgeolekut
Comments: 0

Your email address will not be published. Required fields are marked with *