Yana Toom Vene eriteenistuse luurerelvana olemine sai täiendava asitõendi.

Views: 1413

 

Vladmir Solvojov Venemaa peapropaganda eest vastutav isik säutsub reedel, 19. veebruaril 2022:

„DNR võimud arreteerisid neljapäeval Ukraina luure agendi, kes oli seotud Rahvamiilitsa juhataja Sinenkova sõiduki mineerimise ja õhkulaskmisega, teatab Pervõi kanal.“

Yana Toom olemine Vene luureteenistuse luurerelvaks sai täiendavalt kinnitust 13. veebruaril 2022 Venemaa peapropagandisti Vladimir Solvjovi saates „Pühapäevaõhtu Solovjoviga“, kus ta toetas Venemaa hübriidsõja relvi Ukraina vastu. Yana Toom esines saates kui isik, kelle kohalolek kinnitab Venemaa poolt hübriidsõja raames toodetuid internetis tarbitavat sisu valesüüstades Ukraina poolt läbiviidava etnilisi puhastuse osas. Lisaks andis Yana Toom oma heakskiidu Russia Today peatoimetaja üleskutsetele saata Vene armee Ukrainasse puhtalt Venemaa ja Venemaa kõrgeima juhtkonna poolt loodud hübriidsõja raames kunstikult konstrueeritud inforelva alusel. Juba 2014 aastas alates on teada, et Vene armee on läbi viimas etnilisi puhastusi ja tapmisi etnilise tunnuse alusel. Samuti on Donetskis uuesti tekkinud esimene Venemaa kontsentratsioonilaager Mandri-Euroopas peale II maailmasõda, kus Nõukogude Liit hoidis hõivatuid Saksa kontsentratsioonilaagreid töös veel 1950ndateni ja soovis mõned laagri varustuse saata GULag peamajandusele.

Yana Toom 13. veebruari esinemise järgselt oli Venemaa eriteenistus oma hübriidsõja raames kruvinud pingeid üles punktini, kus ta hakkas ise tehislikult tekitama pingeid okupeeritud regioonis teadmisega, et see on vajalik nende inforuumi jaoks psühholoogiliseks mõjutamiseks ning üheks selliseks episoodiks sai Vene armee poolt okupeeritud Donetskis õhku lastud Vene armee terroristide rühmituse DNR käes olnud UAZ maastur, mis numbrimärgi järgi selgus, et Donetski terroristide rühmitusel oli siiralt kahju lõhkuda vägede ülemjuhataja personaalset ja kallist Venemaal toodetud maasturit ning nad kinnitasid sõiduki numbrimärgi tavalisele UAZ villisele, mis ka lõhati ja meediale pilte toodeti.

 

Masin numbrimärgiga ДК 0101 muutis automarki 11 päeva enne Vene eriteenistuse poolt planeeritud terroriakti,  7 veebruaril 2022. Reedel. 18. veebruaril 2022, kell 18:00, lastakse keset okupeeritud Donetskit õhku UAZ villis numbrimärgiga ДК 0101. Järgmisel päeval, 19. veebruaril, näidatakse kinnipeetud noort ukrainlast, keda süüdistase olema Ukraina luure töötaja ning mineerimise ja õhkulaskmise korraldaja. Me jätame toomata intervjuu selle isikuga puhtalt eetilistel kaalutlustel, lisaks asjaolule, et isiku näos on näha õudu ja hirmu oma elu eest, mis tähendab, et Venemaa eriteenistus on astumas üle mistahes inimsuse vastaste tegude keeldudest ning sundima keda iganes võtma omaks süü, mida pole eales sooritanud. Tegu on 1937 aasta Stalini ja suurpuhastuse eelse Nõukogude Liidu ajastuga.

Venemaa peapropaganda eest vastutav Vladimir Solvjov, isik, kelle saates Yana Toom 13.02.2022 käis, säutsus reedel, 19. veebruaril 2022:

„DNR võimud arreteerisid neljapäeval Ukraina luure agendi, kes oli seotud Rahvamiilitsa juhataja Sinenkova sõiduki mineerimise ja õhkulaskmisega, teatab Pervõi kanal.“

Säuts oli eelsalvestatud rakenduses Amplifr, mis võimaldab korporatsioonidel saata Twitterisse eelnevalt ettevalmistatud ja ajastatud sisu oma toodete edendamiseks järjepidevate säutsudena väga kindla ajakava järgi. Üheks selliseks tooteks on muutunud Venemaa armee hübriidsõja raames toodetavate inforelvade edastamine. Säutsust selgub, et auto õhkulaskmise operatsioon pidi              toimuma varem kui reede, varem kui neljapäev, varem kui tegelik sündmuste lahti rullumine algas. Neljapäevaks pidid asjaosalised „võltsima“ vastava Ukraina luuraja kinnipidamise. Kuna isik peeti kinni jääb selgusetuks, kuid selle õhku lastud UAZ villise alusel lasti eetrisse kaks päeva enne plahvatust salvestatud teated, DNR ja LNR juhtide poolt, kellel puuduvad mistahes oma vaba otsustuse voli, kus nad andsid teada, et kuulutavad ülevabariigilase üldevakuatsiooni, mis pidi videopöördumiste alusel jätma mulje, et nad on tehtud plahvatuse järgselt. Mõlema videosalvestuse meta-andmed näitavad olema test selgub, et need salvestati 16. veebruaril 2022.

Sellised detailid ja sellised lahknemised on asitõendid, mis aitavad hiljem rahvusvahelises kriminaalkohtus süüaluseid süüdi mõista. See, et Yana Toom on ilmselgelt üks selline süüalune, kes on selle kogu Venemaa ja Venemaa kõrgeima juhtkonna hübriidsõja luurerelvana lasknud asjadele paista helge päikesena, on asi, mida inimesed peavad silmas pidama ja avalikult oma seisukohtadega teda hakkama inforuumist välja lülitama. Tegu on ohtlikku inimesega, kelle puuduvad moraalsed pidurid ning Yana Toom on tüüpiline etniline sovjet, kes tahab elada ja teenida väljapool oma ajaloolist kodumaad, kuid takistab kuni viimse veretilgani oma ajaloolise koduma poolt sooritatud roimade ilmsiks tulekud, mistõttu ongi meil probleeme venekeelsete koolidega eestikeelsele õppele üleminemisel ning probleemid eestlaste etnilise puhastuse uurimistega, eriti aga Jaanilinnas, Narvas ja Kohtla-Järvel.

 

Venemaa armees ja kõrgeimast juhtkonnast on saanud maailma kõige produktiivseim interneti sisu tootmise üksused, mille eesmärgiks on luua mingi võltspilt. Pühapäeval, 20. veebruaril, saabus teade, et Kreml on ametlikult saatnud laiali käskkirja, kus viitega Ukraina (okupeeritud) Donetski ja Luhanski piirkonnas toimuvale on kõik turvalisuse eest vastutavad üksused kohustatud tõstma ohutaset ning tugevdama koostööd erinevate ametkondade vahel tagamaks avaliku ruumi, tööstusterritooriumite ja raudteega seotud infrastruktuuri valvet kõrgemas ohutasemes, pidama kinni mistahes võõraid või tundmatuid isikuid. Venemaa, Venemaa kõrgeim juhtkond ja Venemaa armee peastaap koos oma hübriidsõja jooksul kunstlikult toodetud interneti sisu põhjal väljastas ametliku käskkirja ohutaseme tõstmisest kõrgeimale tasemele ehk teisisõnu – Venemaa juhtkond väidab, et Venemaal hakkavad toimuma plahvatused ja sabotaažid, mida korraldavad Ukraina armee ja Ukraina armee eriüksused.

Venemaal, kus öeldakse otse välja, et Venemaa  kavatseb 21. veebruaril 2022 korraldada erinevates Moskva ja Peterburi avalikkes kohtades nagu kaubanduskeskused, avalikud pargid ja kohad, kus inimesed kogunevad suurtes gruppides, mis ei ole muu kui ettekääne väljamõeldud Ukraina eriüksuslaste ja -terroristide jaoks, mis oleksid põhjuseks sõja kuulutamiseks Ukraina vastu ja tema ründamisest enesekaitseks.

Venemaa on kogunud Ukraina piiri äärde oma vägesid alates 2021 aasta augusti kuud ning ta on seda teinud järjepidevalt viimast 6 kuud ehk pool aastat. Venemaa on kogunud 70% oma lahingüksustest Ukraina piiri äärde.

20. veebruaril, nädal peale seda kui Yana Toom seisus Valdimir Solovjov stuudios ja teeseldes, et nad arutavad Venemaa seisukohalt olulisi strateegilisi küsimusi, teatas oma otseülekande saates: „Venemaal on aeg, on aeg alustad. Nüüd on see aeg käes.“ Tegu on rahvusvahelise kriminaalkohtu kaasuse üleskutsega ning Yana Toom on selle protsessi osaline sõltumata, et ta kõigest soovis saada lisa oma juba olemasolevale teenistusele. Vene luureteenistus ei värba enda ridadesse isikuid, kes sooviksid saada lisaraha. Venemaa luureteenistus värbab oma ridadesse isikuid, kes on ideoloogilised ja valmis minema lõpuni. Venemaa on alates KGB ajastust alati olnud edukas inimressursside värbamisel.

13. veebruaril töötas Yana Toom Venemaa peapropaganda eest vastutava Valdimir Solovjovi heaks. 7 päeva hiljem Venemaa peapropaganda eest vastutava Valdimir Solovjov andis selgelt mõista, et sõda peab algama. Mõlemad isikud on sooritanud inimsusevastase kriminaalkuriteo.

 

Laupäeval, 19. veebruaril 2022, andis Venemaa välisministeerium teada, et Vene armee on tulemas, vahetades oma Twitteri profiili pildi kuupäeva 22.2.2022 vastu. Eales pole maailmale sedavõrd selgelt väljendatud, et me tapame Ukrainas kõik ära.

Yana Toom, etnilise venelasena, on selle tapatöö üks kaasaaitaja. SA VALDEF on saatnud Kaitsepolitseiametisse kuriteoteate Yana Toom Eesti ja Ukraina omariikluse vastaste tunnustega tegevuse osas. Praeguse artikli materjal on täiendavad tõendid juba saadetud asitõenditele.

 

Need, kes ei tea, mida tähendab Vene maailm, siis siin on pilt Groznõist peale seda, kui Vene armee oli linna maatasa pommitanud. Sellest linnast ei evakueeritud ühtegi tsiviilisikut. Ei Nõukogude Liit, ega tema järeltulija Venemaa, pole eales evakueerinud tsiviilisikuid ei Leningradist, ei Stalingradist, ega isegi mitte Groznõi linnast.

Inimkond pole valmis selleks, mida Venemaa on toomas Ukrainasse. See, mida me nägema hakkame, on midagi enamat kui see, mis oli esimese- ja teise maailmasõja ajal.

Meie FSB tähelepanu saavutanud artikkel Yana Toom esinemisest 13 veebruaril 2022 on saadaval siin – https://valdef.org/?p=5765

 

Meie ETV Venemaa hübriidsõja raames kuntslikult produtseeritud relva lugemine kui AK uudist tauniv artikkel on saadaval siin – https://valdef.org/?p=5807

Comments: 0

Your email address will not be published. Required fields are marked with *