Putin kuulutab 4. märtsil välja sõjaseisukorra.

Views: 642

4. märtsil 2022 kuulutab Venemaa president välja sõjaseisukorra Venemaal. See on enesestmõistetav areng, sest Putin ei soovi midagi muud kui kogu ukraina etnose puhastus, kui vaja, siis kogu 45 miljonit. Sellele eelneb 3. märtsi 2022 Vene Föderatsiooni kultuuriministri poolt välja kuulutatud suur informatsioonipäev kõikides Venemaa koolides, mille põhitees on selgitada, mis toimub Ukrainas. Venemaa riikliku doktriini järgi toimub Ukrainas sõjaline erioperatsioon Ukrainas denatsifitseerimiseks ja demilitariseerimiseks. Kremli ametlik vankumatu retoorika on natsid tulid 2014. aastal võimule kõrvaldades ametist legitiimse presidendi ning Ukraina on täieliku välise kontrolli all, mistõttu tuleb Parema Sektori ja muude natsionalistlike natsistide poolt mõjutatud Ukrainat tuua tagasi oma vennasrahva ja slaavi lätete juurde. On selge, et need on kunstlikult loodud ettekäänded Venemaa valitseja ja jõuringkondade endi poolt loodud maailmapildi ülalpidamiseks, kus kogu seda mehhanismi hoiab üleval pidev vajadus olla ainult selles mehhanismi toodangus ning välistada mistahes välist korrigeerivad signaali. Kliinilises psühhiaatrias on selline sündroom nagu Jumala sündroom, kus isik, viitab oma õigusele läbi selle mida ta ise on öelnud, arvanud või avaldanud. Tema arvamuse ülemuslikus on aksioom, aksioom on vankumatu alustala.

Teadmine Venemaa plaanist 1. märtsil koolides läbi viia kohustuslik selgitav loeng Ukrainas toimuvast saabus koheselt peale sõja algust. Kuupäeva täpsustus ja loengus räägitav sisu sai selgeks nädala alguses ehk 28. veebruaril. Informatsioon loengu sisu  kohta ilmus mõned päevad enne selle ilmumist. Nii lääne luureagentuurid kui ka venemaa mõned allikad hakkasid samuti viitama võimalikkusele Putini poolt väljakuulutatavale sõjaseisukorrale Venemaal, mis on kooskõlas toimuva Venemaa 8-aastast genotsiidisõjaga Ukraina suhtes kui ka kogu selle mõtlemisega, mida on Nõukogude Liit tootnud ja Nõukogude okupatsioon soodustanud. Venemaa ei ole midagi muud kiu Nõuokgude Liit selle puhtamas vormis ning nõukogude liit on natsilik ja inimsusevastane riigikorraldus. Nõukogude Liit oli ammu enne Saksamaa esile kerkimist ületanud inimsuse vastaste kuritegude jõhkrusega, inimohvritega, kui ka etniliste puhastuste läbiviimise tasemetel, mida Saksamaa eales ei suutnud saavutada.

Hariv koolitus Venemaa tegevuse osas Ukraina suhtes ei piirdu ainult õppeasutustega, vaid see laieneb ka kõikidele töökollektiividele ja isikutele Venemaal, kus leiab vajalikuks rääkida ainsa kehtiva tõe. Ainus kehtiv tõde on see, et Venemaa viib läbi Ukrainas erioperatsiooni riigi denatsifitseerimiseks ja demilitariseerimiseks. Ukrainas ei ole sõda. Mõiste sõda mainimise eest lubas Venemaa avaliku inforuumi järelvalveorgan Roskomnadzor koheselt panna mistahes meediaväljaandele trahvid peale kui seda sõna kasutatakse või sellele viidatakse mistahes muul viisil. Venemaa ei pea sõdu, see pole Venemaale omane. Sõda Ukrainas, nagu kõik kahe riigi vahelised sõjad kuhu on kaasatud riikide armeed ning sellele vastavad ka tegevuse ulatused ja kaotused, muutus sedavõrd domineerivaks sündmuseks ja inimeste maailmapilti jäädavalt muutvaks teguriks, Venemaa meediaväljaanded Dožd ja Eho Moskvõ kasutanud ja kajastanud sündmusi vastavas võtmes ning neid lülitati eetrist välja.

Töökollektiivides räägitavad seisukohad on juba enne toimumist teada, mida Venemaal olevad isikud on jaganud maailmaga:

  • Venemaa teostas ennetava sõjalise operatsiooni kuna Ukraina plaanis rünnata Venemaad 25. veebruaril 2022.
  • Mitte ükski Ukraina tsiviilisik ole Vene armee tule all või sihtmärgiks.
  • Venemaa on päästmas 4 miljoni Donbasi elanike elusid. (Donbas = okupeeritud alad).
  • Sõda on käimas, mis on Venemaa ja NATO vaheline sõda tulenevalt Ukraina on täielikult väliselt juhtivad riik.
  • Venemaa teostab seda erioperatsiooni oma eksistentsiaalse ellujäämise nimel.

 

Välja öeldud seisukohad vastavad juba varem teada olnud teesidele, mille põhjal Venemaa president Putin sõnastas vajaduse alustada sõda Ukraina vastu. Siia juurde lisanduvad avaldused Ukraina kui riik, mis võib igal hetkel loobuda oma tuumaneutraalsuse staatusest ja ohustada tuumarelvadega Venemaa eksistentsi. Juhul kui Ukraina peaks liituma NATO alliansiga ning võtma tagasi Krimmi, siis Venemaa on sunnitud astuma sõtta NATO alliansiga.

Alates probleemidest Venemaa 8-aastaste genotsiidisõja kolmanda kuuma faasi eduga on hakatud nõudma toetust Venemaa juhtkonna tegevusele kõikjal k.a. blogide pidajatelt ja avalikkusele kirjutatavatelt isikutelt. Kui isik ei toeta Venemaa juhtkonna tegevust on ta riigireetur. Kui isik pole võtnud sõna Venemaa juhtkonna toestuseks, siis ta on riigireetur. Moskvalane, kes avaldab oma seisukohti blogis oli jätnud Venemaa genotsiidisõja tegevust Ukrainas mainimata, millele järgnesid ametlikud järelpärimised, miks isik avalikult ei toeta Venemaa juhtkonna tegevust?

Duuma pole Venemaa juhtorgan. Duuma on muutunud Venemaa juhi soovide täideviimise mehhanismiks ehk juriidilise seaduslikkuse pesijaks. Kõik, mida Duumale esitatakse kinnitatakse ning kõik mida president Putin vajab Duuma esitab.  2. märtsil anti Duumasse sisse seadusandluse muudatuse eelnõu, kus Venemaa armee tegevust mustava informatsiooni levitamise eest ootab süüalust kuni 15-aastat vanglakaristust [1]. Samal päeval kirjutas Venemaa president Putin alla presidendi määrusele, mis lubab armeesse kutsuda alates 16-eluaastast.

Tulenevalt kaotustest on Vene armee värbamas oma ridadesse kõiki, kes on suutelised relva kandma mida ilmestab telefonikõne ukrainlasest vana koolikaaslase poolt Kaliningradis elavale klassivennale, kes on ametilt miilits teadmisega et teda aetakse armeesse relva alla ja viiakse Ukrainasse. Isik ei saa keelduda, sest teda süüdistatakse riigireetmises milleks on 15-25 aastat vabaduse kaotust. Isegi teadmine, et teda tapetakse koheselt ära Ukrainasse saabumisel ei muuda Kaliningradis elava venelase meelt, rääkimata sellest, et ta läheb relvaga nende vastu, kus ta oma elu esimest 20 aastat veetis ja üles kasvas [2]. Duuma on lisaks menetlemas seadusemuudatust, kus keelustatakse loosung “Ei sõjale”, mida hakatakse lugema kui vastutusele võtmiseks Venemaa relvajõudude diskrediteerimisel ja rahule õhutamise üleskutsete tegemise eest [3]. Duuma viimasel istungil viidi sisse seadusemuudatus ettepanekuga kutsuda armeeteenistusse isikuid Donbasi (Venemaa poolt okupeeritud Ukraina alad), keda võeti vastutusele seadusevastaste miitingutes osalemistes Venemaa erioperatsiooni vastu [4].

28 veebruaril kirjutatud Venemaa Harduse- ja Kultuuriministeeriumi poolne määrus sätestab:

 

Ajaloo ja ühiskonnaõpetuse metoodilise õppetöö kaasaaitamise eesmärgil edastame metoodilise õppetöö materjali ajalootundide läbiviimises 6-8, 9-11 klassdes ja ühiskonnaõpetuse tundides 7-8, 9-11 klassides. Soovitame kasutada mainitud materjale õppetöö läbiviimisel alates 1. märts 2022.

Samaaegselt anname teada, et 03. märtsil 2022 kell 12:00 toimub ülevenemaalise online tund. Palume tagada haldusalasse jäädavate haridusasutuste õpilaste kaasamine antud tunnist.

 

Lisa: metoodilised materjalid ajalootundide läbiviimiseks

 

 

28. veebruar oli täpselt päev hiljem kui Ukrainasse saabunud Ramsan Kadõrovi eliitüksus ja Vene armee dessantüsksutest koosnev lahinguüksus oli valmis ründama Kõivi kesklinna eesmärgiga tappa Ukraina president Zelenski, tema naise ja lapsed, kogu valitsuse ja presidendi kabineti liikmed. Teadmine, et see operatsioon on läbikukkunud saabus 27. veebruaril pool tundi peale keskööd.

2. märtsil 2022 esines Duuma spiiker Vene televisioon teesisega:

Juhul kui poleks alanud operatsioon, sõna otsese mõttes järgmisel päeval, oleks alanud operatsioon NATO poolt, aga ainult läbi banderade  ja neonatsistide käte läbi. Me jõudsime (anda ennetava löögi), aga see tähendab päästsime sadu tuhandeid elusid.

 

Venemaa juhtkonna ametlik doktriin, vaatamata et president Putin oma sõjadeklaratsiooni pöördumisest toonitab Ukraina ja ukraina rahva jõuga taltsaks tegemise vajadust läbi denatsifitseerimise ja demilitariseerimise, on lisandunud uus dimensioon sellesse kunstnarratiivi nimega ennetav löök sõjalise erioperatsiooniga vältimaks Ukraina poolset Venemaa ründamist, mida tehakse läbi täielikult välise juhtimise NATO-s ja Ameerika Ühendriikides.

See fakt, et Venemaa kriminaalseadustikk tehakse selliseks, kus mistahes vastuhakk või selle väljendus mistahes kujul, muutub reaalseks vanglakaristuseks lähtuvalt Venemaa Kaitseministeeriumil oleva tõe ainurääkimise ülemvõimust ning mistahes katse kutsuda rahule on Venemaa relvajõudude diskrediteerimine rahule õhutamise üleskutsete tõttu, on näitamas Venemaa olemist suuremas repressioonide laines kui 1937 aastal Stalini käe all ning see oli ka analüütikute poolne ennustus sõja puhkemine viib veel karmimatele FSB poolsetele indiviidi õiguste mahasurumisele ning kõik 140 miljonit Vene Föderatsiooni elanikku peavad muutuma sõnakuulekateks käsilasteks. Vaesuses ja orjaks elamise mentaliteet on venelastel kaua veres olnud kus me oleme minemas tagasi ajas kaks kuni kolm sajandit koos sellega kaasnevad sisulise sunnismaisuse taastamisega.

 

3. märtsil tegi Kreml ametliku avalduse [5]:

„Vene Föderatsiooni Ukrainas toimuva erioperatsiooni eesmärgid saavad igal juhul ellu viidud“

Sõjaseisukorra  väljakuulutamine võimaldab Putinil sulgeda piirid isikute täielikuks väljarände piiramiseks, konfiskeerida olemasolevad riigi reservid sõjategevuse läbiviimiseks mille ühe päeva hind on $20 miljardit, saada enda valdusesse kogu tööstuse mis pannakse tööle sõja nimel ning konfiskeerida Venemaa territooriumil kelle vara tahes saavutamaks oma sõjalisi eesmärke.

Kuna Vene armee on juba täiendamas oma reserve nii kutsealustelistega, erafirma alla peidetud Wagner sõjameeste näol kui ka alandades armeesse kutsumise vanust on olemas vajalikud reservid sõja jätkamiseks. Kaliningradi miilitsa armeeteenistusse võtmine ja saatmine rindele on üks märkidest reservide leidmisest kustahes  eesmärgi täitmiseks ning Putini poolt ettevõetud sõda on fundamentaalse iseloomuga sest see tulemus määrab kogu Euroopa kontinendi, Trans Atlantilise suhte ja maailmakorra seisu järgmiseks 500 aastaks.

Vaatamata, et Putin käitub kui Stalin, viies ellu tema 1941. aasta unistuse vallutada Euroopa ründeoperatsiooniga GROM, on Putin laskunud Ivan Julma valitsemise ja maade haaramise ajastusse. Ivan Julma ajastust pärit saavutuste põhjal, millele lisandub 1654 aastal Bogdan Hmelnitski üleskutsel Perejaslavli Raadal vanduda truudust Moskoovia Suurvürstile abi saamiseks Poola vastu sõdimisel, on see fundamentaalne ajalooline alus kui kaugele praegune Putini poolt veetav genotsiid Ukraina vastu ulatub.

Maailm on 2022 aastal vaatamas otsa oma kõige fundamentaalsema ajaloolise tõehetke lättel ning pole mingit kahtlust, et sõda ei lõpe nii pea ning sellesse panustatakse kõik ressursid selle võitmiseks.

Putin on võimeline käiku laskma tuumarelva ning tema praegune sõda on ohtlikum kui 1983 aastal Andropovi paranoia NATO õppuses „Abel Archer“ näha katset rünnata Nõukogude Liitu tuumarelvadega, mille vältimiseks oli ta valmist teostama ennetava tuumalöögi.

 

4. märtsil 2022 kehtestab Vene Föderatsiooni president Vladimir Putin riigis sõjaseisukorra.

 

Enne 2022 märtsikuu esimest nädalavahetust Venemaa sideteenuste järelvalveorgan Roskomnadzor käskis kõikidel internetiteenuse pakkujatel testida oma seadmeid interneti välisühenduse suhtes. Teated Venemaa lahti ühendamisest suurest internetist olid tulemas juba pikemat aega peale Venemaa 8-aastase genotsiidisõja kolmanda kuuma faasi algust. Kahe erineva allika poolt kinnitatud on 11. märts 2022 kuupäevaks [6], mil Venemaa kavatseb täielikult lahti ühenduda ning minna suure tulemüüri taha nagu seda on teinud Hiina. Vahetult enne seda oli Roskomnadzor blokeerinud Facebook, Twitter ja TIkToki tulenevalt nende Venemaa kodanike elu ohtu seadmisest valeinformatsiooni levitamise tõttu. TikTok ühtlasi taandus täielikult Venemaa turult, mis on omakorda huvitav nähtus, sest TikTok on Hiina sotsiaalvõrgustik, mis saavutas erakordset edu läänes ning on Hiina sõjaväeluure jaoks asendamatu luureinfo kogumise vahend ja relv.

Ukraina allikad on avaldanud Venemaa välisministeeriumi allkirjastatava määruse, kus sätestatakse täieliku väljasõidukeelu isikutele vanuses 15-72 aastat, mille eesmärgiks on säilitada neutraliteet rahvusvahelistes suhetes kui ka välistada potentsiaalse kasuliku tööjõu väljavoolu piiri taha. Isikud saavad külastada välisriike ainult Venemaa välisministeeriumi eriloa alusel, kuid see luba on kehtiv ainult teatud perioodi peale, millega sunnitakse isik pooduma kodumaale tagasi.

Tegu on puhtakujulise raudse eesriide langemisega, mis oli Nõukogude Liidus kasutuses, mis lõppes vägivaldsete kaaperdamistega tavaliste isikute poolt ja KGB poolse oskamatu pantvangivõtmiste jõulise lahendamiste intsidentidega, kus hukkusid nii kaaperdajad kui ka pantvangi võetud isikud. Välistamaks selliste intsidentide kordumist oli Brežnev esimene Nõukogude Liidu juht, kes osaliselt leevendas riiki välja saamise korda, kuid see ei andnud mingeid eeliseid ning Nõukogude Liit kasutas riigist välja saatmist kui ülemuslikku karistust isikust lahti saamiseks. Sellise süsteemi probleemiks on isikute vormimine, kes ei ole võimelised toime tulema vaba maailma võimalustega ning tegu on täieliku inimressursi potentsiaali hävitamisega kus isikul puudub elus tähendus ja võimalus enda realiseerimiseks, mida ei päästa ka tema pääsemine vabasse maailma.

Laupäeval, 4. märtsil, Venemaa president Putin esmakordsel üldse mainis sõjaseisukorra kehtestamise teemat. See on vastavuses hinnangutega sõjaseisukorra kehtestamine on päevakorras. Isegi fakt Putin eitas sõjaseisukorra kehtestamise võimalikkusest on selge märk selle kehtestamisest lähiajal, kuna antud teema pole eales varem üles võetud ja selle eitamine on kindel tunnust selle tulemisest. Venemaal ei sõltu mitte midagi mitte kellegist peale Putini, kuigi ta pole ainus mõjuvõimu vektor kuid tema poolt valla päästetud sõjamasin on peatamatu ja sellele vastu seismine lõpeb paljude jaoks vägivalla ja murdmisega.

 

Kremli kõneisik Peskov 7. märtsil 2022 [8]:

Venemaa viib lõpuni Ukraina demilitariseermise.

 

Arengud peale 4. märtsi

Venemaa president väljasta määruse, kus ta kohustas armeeteenistusse kutsutavate vanuse langetamist vanusele 16. aastat. Lisaks oli Venemaa armee läbi viimas varjatud mobiliseerimist, mille raames kutsuti armeeteenistusse või pakuti armeeteenistust läbi era sõjalise juriidilise keha Liga (endine Wagner) tulla sõdima Ukrainasse vastava tasu eest. Põhiline motivaator, mida selles sõjas Vene armee lepingulised sõdurid on välja toonud on ootus kõrge tasu osas ning lasta jalga kui see on saavutatud. Reeglina on nende jaoks olnud selleks unistuse summaks 100000-120000 ehk (€1700) kahe-kolme kuulise teenistuse eest sõjas, mis sisuliselt tähendab kas laibakotis kojuminekut või rakselt haavatuna, kuna Vene armee kaotused inimeludes on keskmiselt 700 inimest päevas. See teeb raskesti haavatutena 2100 inimese kandis päevas.

Ukraina armee on Harkivi rinde juures juba tabanud Vene armee era sõjalise juriidilise keha Liga kaudu värvatud sõjamehi vanuses 45-55, kelle sõnade kohaselt pakuti neile 205000 rublalist palka (€2600).

Lisaks Venemaa avarustest vaeste isikutele teenimise võimaluse pakkumist on olnud juba fikseeritud kaotusi Süüria rahvusest sõdalaste seast tervete lahingrühmadena, keda Ukraina armee kahurvägi täies kooseisus tabades surma saatsid. Tegu on siiski väiksema välisjõudude kasutamise episoodiga, kuid siiski tegu on toimunud sündmusega ning need isikud said Ukraina rindele tulla ainult Vene armee ametlike värbamiskanalite kaudu.

Ukraina sõjaväeluure 2. mai raport.

Ukraina Sõjaväeluure (GUR) juhataja Kirill Budanov ütles 2. mai intervjuus [8] Ukraina ajalehele NV (Novoe Vremya), et Venemaa kasutab ära 9. mai pidustuste õhkkonda ja psühholoogilist survet ühiskonnale selleks, et kuulutada välja üldmobilisatsiooni.

Ukraina sõjaväeluure on maailma kõige efektiivseim välisluure, mis on võimeline operatiivselt ja usaldusväärselt avaldama Vene armee, Vene armee peastaabi ja Venemaa juhtkonna otsustest ning kavatsustest väga kõrge usaldusväärsusega, mistõttu GUR raportit tuleb võtta kui kindlat tõendust tulevasest sündmusest.

Juba praegu on Venemaa liikunud varjatud mobilisatsiooni suunas ja valmistub lähiajal välja kuulutama avatud mobilisatsiooni (üldmobilisatsiooni SA VALDEF märkus). Nüüd hakkas Rosreserv kontrollima, mis neil tegelikult olemas on ja arvutama, mida nad mobilisatsiooniriietuse järgi välja saavad anda. See on täiesti vajalik samm enne tõelise mobilisatsiooni algust”, selgitas ta.

Küsimusele, kas Kremli plaan on enne 9. maid Donbassi võita, ütles GURi juht: “See on nende eesmärk, kuid seda ei tule, ei jõuta. Nad ei jõua kuidagi”.

Ukraina peaministri 6. mai avaldus

Ukraina peaminister Denis Šmõgal tegi avalduse [10], kus ta kinnitas juba varem Ukraina sõjaväeluure GUR pealiku sõnu Venemaa kavatsusest kuulutada välja 9. mail sõja Ukraina vastu, millega kaasneb täielik üldmobilisatsioon. Ta kinnitas, et selliseid andmeid on edastatud Ukrainale ka teiste Euroopa eriteenistuste poolt. Denis Šmõgal: „Partnerite eriteenistuste andmetel Venemaal on kavatsus 9. mail kuulutada välja täiemõõdulise sõja Ukrainale. Selliseid arutelusid arutatakse Venemaa kõrgeima juhtkonna tasandil. Kas see saab teoks või mitte, näitab aeg.  “

 

Allikad:
[1] https://twitter.com/ValdefOrg/status/1499016148247097353
[2] https://twitter.com/ya_LataVens/status/1499181973662752770
[3] https://twitter.com/dobrazlapani/status/1499465922297438216
[4] https://twitter.com/OdessaUnews/status/1499398476488011782
[5] https://twitter.com/biannagolodryga/status/1499375499411349506
[6] https://twitter.com/visegrad24/status/1500750451083468800
[7] https://twitter.com/antiputler_news/status/1500563865242902530
[8] https://twitter.com/Aleks_Kovalyuk/status/1500806647849046019
[9] https://t.me/mysiagin/8103

[10] https://twitter.com/antiputler_news/status/1522524689612120064

 

 

Comments: 0

Your email address will not be published. Required fields are marked with *