Sillamäe muuseum tegeleb punanatsismi pesuga.

Views: 365

Sillamäe on eestlaste üks vanimatest asumitest ning Virumaa on eestlaste sünnipaik nii rahvuseepose „Kalevipoeg“ alusel kui ka Mesopotaamia savitahvlite kiil kirja kirjade järgi. Sillamäel oma ajaloolise järjepidevuse ugrilaste maal ja Ingerimaa läheduses olemisel ei oma mitte midagi ühist ajaloolises plaanis äsja siia ilma sündinud ida-slaavi etnose olemisega või nende poolt oma elukohaks valitud asukoha kuuluvusega. Virumaa on Eestimaa võõrandamatu osa nagu on ka Ingerimaa, mis on maasillaks Karajalaga ja karjalastega. Nii nagu Ingerimaa on võõrandamatu pärand Eesti ajaloost nii on ka setode poolt esmaasustatud Setomaa ja Petserimaa võõrandamatud osad Eestimaast, Eesti ajaloost kui ka seto, võro, eesti ja ranna-eestlaste tekkes. XX sajandi punanatsismi läbiviidud genotsiid ei ole mitte ainult etniliselt puhastanud 30% Eestimaa elanikkonnast ja muutnud mõned Virumaa alad 100% etniliselt puhastatuks, nad on ka suutnud ka vähem kui ühe põlvkonna jooksul väljajuurida eestlaste ajaloolise mälu oma sünnipaiga ja temaga seotud rahvusliku ajalooga.

25 .augustil 2023. aastal ERR uudistes kajastatud Sillamäe muuseumi direktori Jelena Antuševa sõnad:

„Sillamäe salapärase linna teemapargis räägitakse Sillamäe erinevatest ajastutest, kuid põhirõhk on teise maailmasõja järgsel perioodil. Sel ajal muudeti kunagine kuurortlinn Sillamäe Nõukogude aatomitööstuse projektina salastatud linnaks.

on Eesti ajalugu eitavad ning punanatsismi genotsiiditegude eesmärgistatult verest puhtaks pesemine.32. Eesti Vabariigi taasiseseisvumise aastal ja 1944. a. kaitselahingute 80. aastapäeva eelõhtul on vaba Eesti Vabariik ametlikul tasandil minemas tagasi punanatsismi, okupatsiooni ja genotsiidi toimepandud anastajate järeltulijate tegude õigustamise teed seda ametliku riikliku tasandi programmidega. Virumaa kui genotsiidist kõige rängemini kannatada saanud tuleb taas-eestistada, sest olla eestlane Virumaal on praegu sama raske kui okupatsiooni ajal.

Vastavalt 25. augusti 2023  ERR uudistele on Sillamäe muuseum planeerimas Nõukogude aja teemaparki oma muuseumi territooriumile eesmärgiga rõhutamaks Nõukogude aja eripalgelisusest ning näidata kuidas kuurortlinn Sillamäe Nõukogude aatomitööstuse projektina salastatud linnaks. [1]

1943. a. novembri lõpus oli Stalini laual nii Manhattan projekti spioonide poolt saadetud aruanded kui ka tulevase Nõukogude Liidu aatompommi jaoks vajalikud uraani tootmise toorme näidised, kaasaarvatud Virumaa maavaradest. Stalini strateegiline plaan oli hõivata kogu mandrieuroopa osa vähemalt Saksamaani enne liitlaste teise rinde avanemist ning koos sellega okupeerida Soome Vabariik. 1944. a. Tegu oli Stalini teise euroopa vallutamise katsega alates 1941. aastast, mil planeeriti alustada ründesõda 6. juulil 1941. Operatsiooni „Põhjatäht“ võõrandamatuks osaks oli Eesti maavarade üle kontrolli saavutamine aatompommi uraani tootmiseks ja tuumariigiks saamisel spionaažiga kogutud salajaste tehnoloogiate rakendamisega abiga.

 

Stalini plaan kukkus täielikult läbi, sest Soome suutis säilitada iseseisvuse, Punaarmee ei suutnud läbi murda Ingerimaa, Jaanilinna, Narva või Sinimägede kaitserajatistest vaatamata meeletule ülekaalule tehnikas ja inimjõus, päädides teistkordse 2. ründearmee hävimisega.

Septembrist 1944. a alates, mil saksa väejuhatus jättis maha Eestimaa positsioonid, ning eelnevalt süstemaatiliselt hoolitsedes selle eest, et ei sünniks Eesti oma rahvuslike väeüksusi, tekkis vaakum, mille raames Punaarmee sai vabalt peale tulla. Punaarmee pealetung juhatas sisse kogu Virumaa täitumist punanatsismi okupatsiooniga, millega kaasnes täielik eestlaste väljajuurimine oma igipõlistest elupaikadest.

Etniliste venelaste katastroofiliselt suur osakaal Eesti elanikkonnast tulenebki just 1944. a. septembrile järgnenud eestlaste genotsiidile, kus mitte lihtsalt 30% elanikkonnast etniliselt puhastati, vaid Eesti linnad nagu Jaanilinn, Narva, Kohtla-Järve ja Sillamäe puhastati 100%, mille tagajärgi oli tunda isegi 2022. a. Riigikogu vaistel.

Virumaa maakonna nime saab kirjutada Mesopotaamia ugrilaste kiil kirja kirjades ning rahvuseepos „Kalevipoeg“ on Mesopotaamia ugrilaste eepos kohandatud Virumaa looduslike iseärasustele. Sillamäe, vastavalt Mesopotaamia ugrilaste kiil kirja kirjadele шыл ла мия (šõl la mija), ehk liha tasuks hakkab, üheselt näitab asumi olemist üheks eestlaste vanimaks toponüümiks tähistades läbi mõiste шыл (šõl), ehk liha, eestlaste Sillamäe esmaasustamist kui loomakasvatuseks sobivat, mis muutub ligilähedaseks koduks, mida ka näitab liit kirjade mõiste лишылемаш (lišõlemaš) ehk lähenema – lähedaks muutuma.

Mõiste шыл (šõl) omandab sedavõrd fundamentaalse tähenduse inimkonna ajaloos, mis päädib kristliku religiooni poolt mõiste шыл пап (šõl pap), ehk vilja liha, omandamist enda religiooni üheks kandvaks kontseptsiooniks – patune ihu. Sillamäel pole midagi ühist, ajaloolises mõistes äsja tekkinud, ida-slaavi etnose olemusega ning Sillamäe punanatsistide poolt 100% etniline puhastamine eestlastest on välja juurinud mistahes meie ajaloolise mälu oma igipõlise sünnipaiga ja selle asumitega.

Just Nõukogude Liidu tuumapommi programm tõi kaasa eesmärgistatud Virumaa etnilise puhastuse punanatsismi okupatsiooni all olevates asumites, mille raames täiendavaks meetmeks planeeriti puhastada kogu rannik ja territoorium Narvast 50 kilomeetri raadiusest. [2]

Sillamäe muuseumi juhataja Jelena Antuševa väljaöeldu on tegeliku Eestimaa ja eestlaste ajaloo väljajuurimine ning anastaja järeltulijana sihilik Eesti Vabariigi järjepidevuse eiramine elades iseseivas Eesti Vabariigi pikaajalise elamisloaga.

Venemaa ukrainavastase 9-aastase genotsiidisõja 24. veebruaril 2022 alustatud kolmas kuum faas on meie 1944. a. kaitselahingute üks-ühele kordus, kus Mariupoli genotsiid on sama, mis toimus 9-kuulise kaitselahingute jooksul ning pärast kaitsjate taandumist ja takistuseta Punaarmee edenemist.

Ei ole võimalik, et Eesti Vabariigi Kultuuriministeeriumi allasutus Ukrainas toimuva genotsiidisõja ajal, ning 1944. a. kaitselahingute 80-nda aastapäeval tähtpäeva eelõhtul, evib selliseid mõtteid, veel vähem ütleb avalikult välja maal, kus ida-slaavi etnosel pole mingeid õiguseid oma inimsusevastaste tegude varjamisel.

Sillamäe muuseum tegeleb punanatsismi pesuga.

Välistamaks sellise tegevuse jätkumist on SA VALDEF esitanud avalduse Kultuuriminister Heidy Purgale antud tegevuse peatamiseks läbi otsese sekkumise.

 

Eesmärk on rõhutada Nõukogude aja eripalgelisust ja näidata kuidas Sillamäest sai Nõukogude aatomitööstuse projektina salastatud linnaks.

— Sillamäe muuseumi direktor Jelena Antuševa

 

Viited:

-1- https://www.err.ee/1609077125/sillamaele-rajatav-noukogude-aja-teemapark-tekitab-kusimusi

-2- https://www.err.ee/1087062/david-vseviov-miks-me-raagime-kangelastegudest-ainult-variandis-relv-kaes

Comments: 0

Your email address will not be published. Required fields are marked with *