Juminda miinilahingu näitus on kõige äärmuslikum heakskiitmine Nõukogude Liidu poolt sooritatud etnilisele puhastusele Eestis.

Views: 1106

Eesti Rahvusringhäälingu, Muinsuskaitseameti ja Meremuuseumi koostöös kollektiivse avaliku sektori institutsioonide ringkaitse piires rahvale Nõukogude Liidu poolt Eesti Vabariigis sooritatud etniliste puhastuste ülistamist Juminda miinilahingu näitusega on juba kehtiva riigikorra vastu sihikindel ja süstemaatiline töötamine nende kätte usaldatud haldusvõimu esindavate isikute jõupositsioonist ning sellel on juba selgelt kriminaalne tegevus tunnuseid, mida tuleb ka vastavalt menetleda. Meremuuseumi alla kuuluvas Lennusadamas Juminda miinilahingu näituse serveerimine toimub ainult Nõukogude Liidu sõjajärgse II MS võltsitud ajalookäsitluse raames ning vastab kuni komakoha täpsuseni Nõukogude Liidu ajalookäsitluse kooliprogrammi kavaga. Reaalsus ja Eesti Vabariigi ajalugu ei saa olla sedavõrd jõhkral viisil olla väänatud ja uuesti vägistatud seetõttu, et avaliku sektori isikud leiavad võimalikuks sellise teguviisi toime panemist vastutuse kandmise hirmuta, mis on omakorda selgelt vastuolus Eesti Vabariigi riigikorra, ajalooga ning etnilise puhastuse käigus hukkunud isikute mälestuse austamisega.

 

Muinsuskaitseamet valetas ametlikus vastuskirjas teadlikult eesmärgistatult.

SA VALDEF saats Muinsuskaitseametile 20. juuli 2021 Juminda miinilahingut pudutava pressiteadete ja reklaamide osas, mida nad ise kõikides oma kanalites levitasid, avalduse sellise tegeevuse põhjendamiseks ja meetmete ettevõtmisest tulevikus esinemise välistamiseks, tuues detailselt ära milliste 1941. aasta sünduste ja reaalsustega vastuollu nad lähevad, mille peale tuli koheselt sisusse mitte süüviv vastus nende mitte hoolimisest toimuvast, millega nad teadlikult võtsid omaks teostava riigikorra vastase tegevuse ja selle mällu tsementeerimist näitusena.

Muinsuskaitseamet peab võtma vastutuse oma teo eest nii ametliku vastuskirjas sihipärase valetamise eest, kui ka eesmärgistatult kehtiva riigikorra vastu töötamisele.

Muinsuskaitseametile saadetud avalduse on toodud siin – https://valdef.org/?p=4316

 

Avaldus kultuuriministrile Anneli Ott avaliku sektori institutsioonide eesmärgistatud taasvenestamises laine käivitamises ning Nõukogude  Liidu uuesti südamelähedaseks tegemises.

Muinsuskaitseameti poolne vastuskiri „pole meie mure“ nõudis pöördumist kultuuriministri poole, tulenevalt tema alluvusse jäävate avaliku sektori institutsioonide riigikorravastaste tegevuse ja uusvenestamise jõulise pealesurumise tegevustest. 22. juulil 2021 läks kultuuriministrile Anneli Ott SA VALDEF avaldus palavetega vastata või sundida oma alluvuses olevaid institutsioone nagu Muinsuskaitseamet ja Eesti Rahvusringhäälingu poolt teostavate lubamatute tegevuse raames vastuse andmist.

Kultuuriminister Anneli Ott ei ole isegi suvatsenud vastata vastavale avaldusele isegi seaduses sätestatud 30 päevase kohustusega, millega minister annab selgelt mõista, et Keskerakonna liikmena koalitsioonivalitsuses olles ei ole Keskerakonna esindajana tema jaoks Nõukogude Liidu taastootmine sisus ja vormis Muinsuskaitseameti poolt ning Eesti Rahvusringhäälingu poolt soome-ugri hõimuvellede ersade ametlikult valitud vanema venestatud nimevormi kastutamisel ja Ukraina jalgpalli rahvusmeeskonna Vene välisministeeriumi poolt taas ülessoojendatud Nõukogude Liidu propaganda natsi valesüüdistusega ei vääri ministri tähelepanu ka siis, kui vastavad institutsioonid ei reageeri või otseselt keelduvad vastuse võtmist tehtu teo eest.

Kultuuriminister Anneli Ott jaoks riigikorra vastased tegevused on aktsepteeritavad ning uusvenestamise laine avaliku sektori institutsioonide poolt on täiesti normaalne nähtus Eesti Vabariigis. Nendele viitamine ametlikes avaldustest ei vääri isegi vastamist vaatamata seadusandluses sätestatud kohustusele. Samuti näitab kultuuriminister Anneli Ott oma tegevusega lubamatut käitumist oma haldusalas toimuvate probleemide suhtes.

Avaldus saadetud kultuuriministrile Anneli Ott – https://valdef.org/?p=4350

Artikkel protesti saatmisest ERR ja Delfile lubamatu Vene välisministeeriumi eestkostel Ukraina jalgpalli rahvuskoondise nõukogude propaganda valenatsi süüdistuse avaldamises – https://valdef.org/?p=3575

Ěrzäń Inäzor Syreś Boläeń üheselt väljendatud palve, et Eesti Rahvusringhääling kasutaks uudistes tema ersapärast nimekuju, kuna see on tema, ja ersa maarahva suhtes rakendatavate repressioonide raames, äärmiselt oluline – https://valdef.org/?p=3799

 

Eesti Rahvusringhääling esitab ühiskonnale enda poolt heaks arvatava moonutatud maailmapildi.

Eesti Rahvusringhäälingule, vastavalt ERR poolt sätestatud pressiteadete saatmise korrale, esitati 24. juuli 2021 pressiteade suunamaks üldsuse tähelepanu Muinsuskaitseameti lubamatust käitumisviisist Juminda miinilahingu meediakajastuses selgelt riigikorra vastase tegevuse osas, mis täies ulatuses eitab Nõukogude okupatsiooni etnilisi puhastusi ja taastoodab Nõukogude Liitu sisus ja vormis. Eesti Rahvusringhääling ei avaldanud pressiteadet. Kuus nädalat hiljem, 27. augustil 2021, päev enne näituse ametlikku avamist, Eesti Rahvusringhääling, täie oma ETV põhikanali võimekusega, nii „Ringvaate“ saatega, „Aktuaalne Kaamera“, kui ka ERR uudiste portaali võimuga alustanud ühiskonnale teatavaks tegema väärastunud maailmapilti esitatava Juminda miinilahingu näitust Lennusadamas.

Sellel tegevus pole õigustust ega kohta Eesti ühiskonnas, kuna ERR oma uudistekanalite kaudu teostab avaliku sektori institutsioonidele ringkaitset ning lubab mittemingisuguste moraalsete piduriteta eetrisse sisu, mis teeb vaatajale kättesaadavaks ja kergesti omandatavas Nõukogude Liidu ideoloogilisi tõekspidamisi, mille päriselus ellurakendamise käigus puhatati etniliselt 30% Eesti elanikkonnast ning täies ulatuses moonutab 1941. aastal Suvesõda ja toimunuid sündmusi, k.a. tegevust Balti laevastiku poolt, mida Nürnbergi kohus on lugenud hiljem oma otsusega inimsusevastaseks kuriteoks kus võeti väevõimuga kaasa Eesti Kaitseväe liikmeid ja sundkorras Punaarmee ridadesse sunnitud okupeeritud ala elanikke, keda relvastatud eskordi saatel vägivaldselt kohustati lahkuma laevadega Nõukogude Liitu, kes kõik sattusid GULAG sunnitöötöölaagrisse, kus suremus oli sedavõrd kõrge, et ellujäämine Punaarmee ridades rinde sõjategevuses tagas isikutele parema ellujäämisvõimaluse.

Nürnbergi kohtuotsuse järgi on okupeeritud alal jõuga mobiliseeritute viimine teise riiki inimsusevastane kuritegu. Sellele viitavad ajaloolased ka ja tänapäeval Stalini tegevust enne sõda, sõja ajal ja pärast sõda  sügavutti uurinud ajaloolased, kus antud tegevuse tunnused on ilmselgelt esinenud kogu Stalini poolt okupeeritud aladel kogu okupatsiooni perioodi vältel k.a. enne sõda, kuid eriti peale 1944 ja 1945 aastat.

 

Balti laevastiku põgenemine 27. augustil 1941. aastal eesti soost isikutega pardal oli etniline puhastus Punaarmee poolt.

 

SA VALDEF poolt ERR-le esitatud pressiteate kiri.

 

ERR poolt 6 nädalat hiljem 27. augustil 2021 massilise teavituskampaania teostamine Lennusadama Juminda miinilahingu näitusele, kus nad eelnevalt ignoreerisid saadetud pressiteadet ja on sellega moonutamas enda poolt heaks arvatava maailmapildi üldsuse kui ainus väljund sündmusest.

ERR “Ringvaade” tegemast reklaami Lennusadama Juminda miinilahingu näitusele intervjueerides näituse kuraatorit Sander Jürisson.

Juminda miinilahingu näituse kuraator Sander Jürisson
Juminda miinilahingu näituse kuraator Sander Jürisson.

ERR “Aktuaalne Kaamera” 27. august 2021 uudisnupp Lennusadamas avatavast Juminda miinilahingu näitusest.

"Aktuaalse Kaamera" uudisnupp Lennusadamas avatava Juminda miinilahingu näituse osas 27. augustil 2021.
“Aktuaalse Kaamera” uudisnupp Lennusadamas avatava Juminda miinilahingu näituse osas 27. augustil 2021.

 

“Aktuaalse Kaamera” Lennusadamas avatava Juminda miinilahingu näituse kujundaja Katrin Sipelgas.

Lennusadama Juminda miinilahingu näituse kujundaja Katrin Sipelgas.
Lennusadama Juminda miinilahingu näituse kujundaja Katrin Sipelgas.

 

Lennusadama Facebook postitus Juminda miinilahingu näituse osas on enneolematu Nõukogude Liidu sõjajärgselt võltsitud ajaloodoktriinide tsementeerimine.

Lennusadama Facebook postitus Juminda miinilahingu näituse osas tsementeerib juba Muinsuskaitseameti poolt juulikuust tahtlikult peale surutavat teemat ning Lennusadama on selgelt võtnud okupatsiooni ülistava sõnumite edastamist oma piletitulu nimel. Lennusadam ametlikus postituses kiidab Punaarmeed ja Baltilaevastiku okupatsiooniperioodi ja nende poolt samal ajal teostatud etnilist puhastust.

Postituses esinevad fraasid:

– „Kindlustustöödele saadeti tuhandeid tallinlasi.“

– „Tallinna kaitsjaid oli üle 25 000: mitmed laskurdiviisid, suurtükiväeüksused, lisaks Eestist ja Lätist värvatud hävituspataljonlased.“

– „kohaliku elanikkonna halb suhtumine sõjaväelastesse“

– „„kaitseliitlaste“ tegevuse aktiveerumine“

– „Muidugi oleks hulga varem pidanud valitsuse, kulla ja muu vara, sealhulgas laevastiku ja väed Tallinnast minema viima“.

 

1. Lennusadam otse ütlemas, et Baltilaevastik oleks pidanud varem okupeeritud Tallinna varast tühjaks varastama.

2. Läti hävituspataljonlased toestasid etnilist puhastust Palamusel ja Tapiku soo ääres Udu külas Jõgevamaal. Viimases tapatalgus nad tapsid 28 inimest kokku.

3. 1941 oli samal ajal käimas Suvesõda.

4. Kõik Suvesõjas identifitseerituid isikuid üritati kindlasti maha lasta kohalike kommunistide abiga, kusjuures abiks olid needsamad Läti hävituspataljonlased.

5. 14. juunil 1941 just äsja oli etniliselt puhastatud suures hulgas eestlasi Siberisse küüditamisega.

6. Kanadas elava väliseestlasest järeltulija rääkis meile, kuidas nende pereliinis meenutanud isikud rääkisid tapivagunisse vangistatud isikutest 1941. aasta juunis-juulis, kes ootasid sundsõitu Külmale maale ning südasuve lõõskava päikese tõttu nad surid seal kõik janusse, kuna valves olnud NKVD sõdurid avasid tule iga abistaja pihta.

7. Metsavendade nimetamist “kaitseliitlased”, jutumärkides, on lubamatu solvang metsavendluse liikumise ja metsavendadest isikute suhtes.

8. 1940/41 aastavahetusel pekstakse Estonia primadonna Gerda Murre hambad kui viimseni pooleks NKVD 30h ülekuulamise jooksul, sest tema abikaasa moodustas 21. juuni 1940 sõjalise ja vägivaldse riigipöörde järel isamaalikest liikmetest Päästekomitee. Naist päästis mahalaskmisest ainult see, et ta oli viimasel peal rase ning 25-aastase sunnitöötöölagrisse tapivaguni sõidul ta sünnitas ta nii, et keegi siiani ei tea mis sai lapsest ning mis soost oli laps.

9. Tartu vanglas lastakse NKVD poolt 8. juulil 1941 maha 193 inimest maha. Kuressaares ligi 100 inimest septembri keskel, kusjuures selleks ajaks on Balti merelaevastik kolm nädalat tagasi põgenenud Nõukogude Liitu.

10. Juunis 1941, siis kui toimus Eestis küüditamine, küüditas Stalin Siberisse järgmise hulga poolakaid Nõukogude Liidu poolt okupeeritud Poola aladelt, mis oli selle etnilise puhastuse kolmas ja viimane laine, mille jooksul kokku läks Siberisse 1,2 miljonit poolakaid.

 

– Loetelu Nõukogude okupatsiooniarmee poolt 27. augustiks 1941.a. sooritada jõutud hävitustöö Tallinnas –  https://www.facebook.com/valdo.praust/posts/4676593299020149

– 1941. juulis alanud Eesti Suvesõda – https://valdef.org/?p=4057&lang=en

– Kanada väliseestlaste mälestused 1941. aasta küüditamisest ja etnilisest puhastusest – https://valdef.org/?p=4429&lang=en

– 1940. a. 31. detsembril, 6 kuud peale Punaarmee poolt plaanitud ja orkestreeritud 21. juuni sõjalist riigipööret, arreteeritud Estonia primadonna Gerda Murre ülekuulamine ja etniline puhastamine – https://valdef.org/?p=4791

– 1,2 miljoni etnilise poolakate puhastamine Stalini ja Hitleri ühise sõjalise kampaania korras Poola poolitamise järel 1939 aastal – https://valdef.org/?p=4752 ja https://valdef.org/?p=4758.

– 1941. a. juulis toimunud etnilised puhastused:

– – Aidu küla ja Tapiku soo ääres – https://valdef.org/?p=4602

– – Palamusel ja Kuremaal – https://valdef.org/?p=4460

– – Kautla etniline puhastus NKVD poolt – https://valdef.org/?p=4452

– – 193 eestlase etniline puhastamine Tartus põgeneva NKVD  poolt – https://valdef.org/?p=4190

 

Nõukogude okupatsioon puhastas etniliselt 30% Eestimaa elanikes, Narva on täielikult etniliselt puhastatud Eesti linn.

24-25. augustil 2021 Narva teemalises grupis toimus järjekordne määramata kodakondsusega isikute rünnak Eesti Vabariigi, eesti keele ja Eesti riigikorra vastu ainult seetõttu, et julgeti nimetada Narvat Eesti linnaks, eestlastest elanikkonnaga ja eestikeelseks, millele järgnesid mõnitused, alandamised kui ka solvangud kogu Eesti Vabariigi ajaloo vastu. Hilisemal suhtlusel grupi administraatoriga selgus, et Gerda Murre kui Narvas üleskasvanud , laulmist õppinud ja Narva teatrist Estoniasse siirdunud soprani saatuse postitamine gruppi on lubamatu ja keelatud just eestlastest administraatorite poolt, sest see tekitab tundeid Eesti ühiskonda mitte integreerunud etnilistes venelastest ning grupi administraatoritel pole jõudu Narvas elavate eesti keelt mitte valdavate etniliste venelaste ajalookäsitlust ümber pöörata.

Gerda Murre, narvakas, Eesti andekaim solist, on inimene, keda venelased kõige võikamal viisil etniliselt puhastasid, ei saa rahu ka 81 aastat peale tema üle sooritatud võikaid tegusid eestlaste endi ajaloovõltsimise ja moonutamise katsete tõttu. Sellistel tegudel on väga sügavad ja kaugele ulatuvad järelmid ja tagajärjed. See on lubamatu Eesti ajaloo võltsimine assimileerimise eesmärgil, mis oli Nõukogude okupatsiooni ajal tsenseerimise ajendiks.

 

See on Nõukogude Liidu ja -mentaalsuse taastootmine.

 

 

Meremuuseumi direktori Urmas Dreseni väljaütlemised.

“Leidsime, et Juminda poolsaare lähistel Tallinna evakuatsiooni käigus toimunud lahing, mis viis kahe päeva jooksul, 28.-29. augustini 1941 endaga kaasa kordi rohkem hingi kui üleilmselt teadaolevad Pearl Harbour või Dunkirk, on eestlastele ja maailmale suuresti tundmata lugu,” ütles näituse üks algatajatest Urmas Dresen. “Näitus on avatud enam kui aasta, mistõttu ootame igat Eesti elanikku ja väliskülalist seda külastama ning mõtisklema sellegi üle, miks hoiduda sõjalisest konfliktist tänases maailmas,” rääkis Dresen.

 

Urmas Dreseni pressiteade ja tsitaat on ülimalt kohatu ning see peab olema üheselt hukka mõistetud. Juminda miinilahingu näitus sellisel kujul, sõnastusel ja rõhuasetusel peab olema suletud kuniks see hakkab vastama Eesti Vabariigi ajalooliste sünduste reaalse kulgemise jadale.

 

Comments: 0

Your email address will not be published. Required fields are marked with *