Venemaa 8-aastane genotsiidisõda – 4. märts 2022.

Views: 1058

– Vene armee Hersoni linnas on alustanud massvägistamisi naiste ja noorukite suhtes. 11 vägistatut, kellest 6 suri ehk teisisõnu nad tapavad oma ohvreid. On teada ühest kindlasti kaasusest, kus 17-aastane tüdruk vägistati ning ta hiljem tapeti. Samuti kinnitavad seda uudist kohaliku haigla personal. Vene armee sisenes linna 1. märtsil ning massvägistamise teated hakkasid tulema 3. märtsil – eile. Naised ja noored tütarlapsed on palutud jääda koju ning intervjuud andnud naisterahvas ütleb, et ta on surmani hirmunud minna õue kartes oma elu pärast.

– Hersonis paikneva naisterahva intervjuu lääne uudistetoimetusele Hersonis toimunud vägistamisetele ja vägistatud tüdrukute tapmistega on võimalik vaadata siit – https://twitter.com/hwag_ucmc/status/1499687131177959433

 

 

– Venemaa sõda Ukrainas on 9 päeva jooksul tapnud 331 inimest ja vigastanud 675 tsiviilisikuid.

https://www.facebook.com/bbcnewsrussian/photos/a.410032698324/10158746499828325/

 

– Euroopa suurim tuumaenergia aatomijaam asub Energodar linnas, Zaporožia oblastis, millel on 6 tuumareaktorit. 4. märtsi ööseks olid Vene väed tunginud linna surudes läbi kohaline elanike barrikaadidest. Väidetavalt on elektrijaam hõivatud ning väidetaval on selleks Kadõrovi armee sõdurid. Kokku on Vene armeel Energodar linnas 100 ühikut tehnikat. Probleemiks on piirkonna tuumaohutus, kuigi tegu on hoopis teist laadi tuumajaamaga kui oli Tšernobõl. Ukraina presidendi nõunik Ahramija ütles, et saabunud Vene armee Kadõrovi võitlejad lasid maha tuumajaama tuumaohutuse eest vastutavad isikud [1]. Täna öösel tulevahetuse käigus süttis tuumajaama õppehoone, mida algul peeti tuumajaamas endas olevaks tulekahjuks. Tänase öö jooksul vaatas Energodar tuumajaama veebikaamera voogedastust 96000 inimest, mis selgelt näitab inimeste vajadust info järgi või vajadust jälgida kriitilisi sündmusi reaalajas. Ukraina ei kontrolli tuumajaama. Mis saab edasi on selgusetu. Vene eriüksus hõivas ka Tšernobõli tuumajaama juba sõja teisel päeval.

 

– Hommikul tabas Harkivi ärikeskust massiivne Vene arme pommitamine. Nähtavasti on tegu järjekordse täppisrelva tabamusega. Arestades lõhkepea võimsusega on surnuid ja haavatuid. Purustused vastavad eilsele Chernigivi linna täppsirelvaga pommitamisele. Samas, erinevalt eilsest, ei ole Harkivi puhul välja tulnud täppsirelva hülss.

https://twitter.com/AlchevskUA/status/1499754314016952324

 

– Irpin, linn Kõivist loodes, jäädes teele Gostomel poole, sattus täna Vene armee iseliikur suurtükkide tule alla. Nähtavasti on tegu 152mm iseliikuvate MSTA haubitsatega, mis sihivad teadlikult kõrghoonest elumaja

https://twitter.com/cappuchina_pr/status/1499744108491026437

 

– Marhalivka küla, Kõivi regioonis, hävitas Vene armee kahurvägi elumaju. 5 hukkunud kellest 3 olid lapsed.

https://twitter.com/rustem_umerov/status/1499781349699465218

 

-Mariupol, Asovi mere ääres asuv linn 1 miljon elanikega sattus täna hommikul Vene armee kahuritule alla kus sihiti otse elumajade pihta. Purustused on suured ning surnuid peab olema märgatav arv. Täpsemad andmed puuduvad.

https://twitter.com/EuromaidanPress/status/1499681867733381120

 

– Venemaa andis täna väga selgelt mõista, et nüüdsest laieneb sõda väljapoole Ukraina piire. See sõnum ei jõua ikka kohale kaugemale, kuid see on otsustatud ning eesmärgiks on Ukraina täielik allutamine koos sellega kaasnevate tagajärgedega. On ilmeselge, et lääs pole midagi õppinud viimase 9 päeva sees, ses nad järjekordselt eitavad sellise arengu võimalikkust vaatamata, et nad 9 päeva tagasi eitasid ka Ukraina sõja võimalikkust. Antud lääne võimetus mõista, mida toimub, aga eriti nende võimetus kuulda võtta ja üks kord elus õppida mida teha, läheb varsti kõigile kalliks maksma.

 

– Volnovaha all lasti alla Vene armee Su-25SM3, piloot katapulteerus. Piloodi järgi saadeti Vene armee päästerühm Mi-8 peal. Helikopter hävitati.

https://twitter.com/666_mancer/status/1499733841912729601

https://twitter.com/666_mancer/status/1499677643930750981

 

– Kulbakino lähedal asuv lennuvälja osas toimus lahing sinna maandunud Vene armee lahinguüksuse ja territoriaalkaitse pataljoni vahel. Rünnak suudeti tagasi lüüa. Tegu oli Vene armee katsega laieneda Herson linnas põhjapoole ning saavutada uue territooriumi üle kontrolli. Seni on Ukraina armee ja territoriaalkaitse üksused löönud tagasi mistahes õhudessandi katse.

 

– Vene armee helikopterid maandasid järjekordse dessandi Kožarovitč nimelises külas asuvassess ettevõtte platsile, mille tulemusena Ukraina reaktiivkahurivägi avas tule kogu territooriumi ulatuses. Mingeid märke nende ellujäämisest pole või on saavutatud nende täieliku võitlusvõime kaotamist tulenevalt surnutest ja haavatutest. Tegu oli hõivata territoorium, kuhu Vene armee saaks jätkuvalt edukalt tuua õhudessandiga sõdureid ja koondada rasketehnika eesmärgiga võtta enda kontroll alla kogu territoorium kuni Gostomelini, kust asub Antonovi lennuväli. Viimane on Vene armee kontrolli all ning nad kasutavad sealset pilti propaganda uudisteks.

 

– Vene õhuväe Su-25 pommitas hommikul Černigivi linna elumaja tappes 38 ja haavates 9 inimest. Černigiv on strateegiline linn kirde Ukrains Venemaa ja Valgevene piiri vahel, mistõttu teda rünnatakse nii kirdest kui ka edelast – Valgevenest- kust mõlemalt poolt sisenevad Vene armee üksused. Vene armee üksused, mis osalesid õppustel Valgevenes jäid sinna koondudes Ukraina piiriäärde.

 

– Lisaks täna Černigivi linna pommitanud Venemaa Su-25 lennukile külastas seda Vene õhuvägede Su-35, mis on Venemaa 4-põlvkonna lahingulennuk. Täna suudeti Su-30 Černigivi taevast alla tuua Ukraina vägede poolt. Ukraina armee ohvitser kapten Sergji Čižikov kasutas 1983. aastal valmistatud nõukogude aegset portatiivset õhutõrjeraketti Igla-1 tulistades linna kohal alla sinna saabunud Vene õhujõudude Su-35. Su-35 hävis ja kukkus alla, piloodist pole uudiseid. Erakordseks teeb sündmuse asjaolu kapten Sergji Čižikovi armeeteenistus mille jooksul on ta andnud kvalifikatsioonieksami ZSU-23-4 (4-raudne 23mm õhutõrje automaatkahur), ZSU-23 (2-raudne 23mm õhutõrje automaatkahur), Strela-10 (roomikutel iseliikuv lühidistantsi õhutõrjerakettidega patarei) ning teeninud Nõukogude Armee Läänekontingendis Saksa Rahvademokraatlikus Vabariigis ehk DDR. Liitus Ukraina armeega 2014. aastal kui 2013. a. Maidan muutus Vene sõjaliseks agressiooniks Ukraina vastu Krimmi annekteerimisega. Tänane Igla-1 tabamus oli kapten Sergji Čižikovi esimene lahingtulistamine. Tänane päev näitab, et portatiivsed lennukitõrje raketid on ülimalt olulised õhutõrjevahendid vaatamata nende käsitlemiseks peab läbi põhjaliku koolituse. Tänase hommiku seisuga on Ukraina armee tulistanud alla 37 lennukit ja 37 helikopterit.

https://novynarnia.com/2022/03/04/chyzhykov-krasavchyk/

 

– Ukraina õhutõrje tulistas alla Vene õhujõudude Su-25 veel määratlemata kohas. Su-25 hävis, piloot katapulteerus. Ukraina armee üksused leidsid piloodi metsast surnuna. Piloodiga kaasas olid lisaks lahingülesande lehed, kus on kirjas piloodi pommide laskmise aeg sihtmärgi kohal sekundi täpsusega. Piloodi poole saadud koordinaatide alusel tuleb hiljem tuvastada pommitamise sihtmärgid koordinaatide alusel. Lume puudumine tapetud Vene õhuväe piloodi ümber viitab, et tegu polnud Černigivi piirkond.

 

Täpsustus: Černigivi kohal tulistati lisaks Su-35 hävitajale alla Su-25. Mõlemad võeti alla Igla-1 portatiivse õhutõrje süsteemiga. Üks kukkus alla Černigivi enda lähistel, teine linnast idapoole Kryukovka-Mena vahelisel metsas, kus piloot leiti. Õhutõrjevahendid on võimelised tapma piloote ning pole alust arvata, et automaatselt käivitunud Su-25 katapult katapulteerus elusa piloodiga, tulenevalt et ka ennem on need leitud surnutena saadud vigastustest. Katapulteerumine on tohutu ülekoormusega füüsiline läbielamine, mistõttu raskelt haavatud piloot võib surra selle jooksul. Portatiivsete õhutõrjerakettide lõhkepea on piisavalt võimas lagundama lennukit ning lõhkepead kattev šrapnelle tootev koorik garanteerib, et lennuki konstruktsioon häviks nii, et ta muutub koheselt lennuvõimetuks. Sellest tulenevalt piloodi või pilootide ellujäämine on pigem erand kui reegel. All olevad pildid on Mig-25 lennuki piloodi omad, kes suri enne langevarjuga laskumist.

https://www.facebook.com/kommander.nord/posts/2091405217706932

https://www.facebook.com/CinCAFU/posts/260730392889120

https://twitter.com/antiputler_news/status/1499786607028850697

https://twitter.com/666_mancer/status/1499782885590683651

 

– Harkivi pommitamine jätkub erineva intensiivsusega. Täna eemaldatud hoone keldrisse kinni jäänud lõhkemata lennukipomm.

https://twitter.com/ua_industrial/status/1499761094604300290

 

– Tulenevalt päev varem teatest Transnistri armee lahinguvalmidusse tõstmisest lasid Ukraina armee õhku silla, mis seon Transistri ja Odesa tagust maismaa osa. Sildade õhkulaskmine on üks Ukraina armee taktikatest mis on seni andnud tulemusi.

 

– Ukraina relvatööstus on maailmatasemel insenertehnilise teadmiste ja rakenduste osas. Selle baasil on nad loonud kaks tankitõrjerelva Stugna-P ja Korsar. Stugna-P on võimeline tabama sihtmärki 5000m pealt ning Korsar 2500m. Stugna-P aluse kaal kust lastakse rakette kaalub 40kg. See on rohkem kui poole kergem nõukogudeaegsest Fagot tankitõrjerelva 90kg kaalust. Korsar tankitõrje relv on mõeldud väga mobiilsetele erivägedele või kergema varustusega missioonide jaoks. Mõlemad süsteemid oma võimelised olema juhitud distantsil läbi juhtmega ühendatud puldi, millel on nii video otsepilt kui ka selle salvestamise võimekus. Täna hävitas Stugna-P Vene armee tanki otsetabamusega torni mille tulemusena see eraldus kerest. Kus toimus see sündmus on teadmata.

 

– Peale eilset ebaõnnestunud VDV dessandi läbimurret Gostomelis teostas Vene armee uue läbimurde katse suurema lahingutehnikaga ja inimjõu kaasamisega. Hommikul alustatud operatsiooni oli pealelõunaks lõppenud täieliku Vene dessantväelaste likvideerimisega. Ainult üks jäi ellu.

https://twitter.com/666_mancer/status/1499701950341918726

 

 

– Gostomeli lahingu järgselt hävitatid VDV üksuse ainus ellujäänu, keda küsitletakse kohapeal. Vene armee jefreitori järgi on neid Antonovi lennujaamas 1500 meest, keda toodi kohale helikopteritega. Rasketehnika saabus maad mööda (Valgevenst). Tegu on väga olulise informatsiooniga viitamas Vene armee helikopterite dessantuuri ööpäevaringset võimekust kus 1500 inimese toomiseks on tarvis 30 edasi tagasi lendu ning nad pole mingit vastupanu kohanud.

 

– Pihkva VDV raporteerib oma kaotustest ning need on enneolematud. Kõik teavad numbri kasvamisest ja samas neid saadetakse sinna sõtta ning osa Pihkva VDV üksustest on teel Ukrainasse.

 

– Sõda võtab parimaid. Sõda ei hooli kui hea või halb või võimekas sa olid. Sõda võtab neid, kes on parimad. Ukrainlaste jaoks on see raske kaotus, sest ta oli 2014/2015 aasta sõjategevuse veteran. Ukraina kõrgelt hinnatud sõjaväelane suri lahingutes Gostomelis. Gostomel on Kõivi kõrval olev linn, kus asub Antonovi lennuväli ning see on täidetud Vene armee sõdurite ja tehnikaga, mis tulevad põhjapoolt ehk Valgevenest.

 

– Esimene kinnitatud lahingukaotus Valgevenelaste seas kes võitlevad Ukraina eest. Valgevenelastele on loodud oma väeüksus rügement „Azov“ ridades. Esimene Valgevene vabatahtlik Ilja hüüdnimega Litvin langes lahingus Buča eest. Buča on asula läände Gostomelist, kus asub Antonovi lennuväli, 50 km Kõivist loodesse. Ta oli 2014 / 2015 sõjategevuse veteran.

https://twitter.com/TadeuszGiczan/status/1499734303869177858

https://twitter.com/antiputler_news/status/1499755481249820674

 

– Ersade maarahva ametlik vanem Ěrzäń Inäzor Syreś Boläeń, kes ei saa Vene Föderatsiooni võimude tegevuse tõttu siseneda Venemaale, et minna oma kodumaale, igipõlisele kodumaale, Mordva vabariiki, on sunnitud elama sunniviisilises eksiilis Ukrainas, Kõievis. Tulenevalt Venemaa 8-aastaste ukrainavastase genotsiidisõja kolmandast kuumast kineetilisest faasist on ersade maarahva ainus ametlikult valitud vanem Inäzor Syreś Boläeń võtnud kätte relva ning liitunud Kõievi territoriaalse kaitsega, kaasates endaga teisi võitlejaid. Tegu on äärmiselt olulise sündmusega, sest Venemaa on läbi viimas täieliku soomeugri ja ugri rahvaste etnose ja keele hävitamist. Video on artikli alguses nähtav. Vene armee poole pealt on juba hukkunud kõrge Vene armee sõjaväelane, kes oli etniline ersa.

https://www.youtube.com/watch?v=H-jCk1PLk7U

 

 

 

Comments: 0

Your email address will not be published. Required fields are marked with *