Kas eestlased on võimelised ka sisuliselt oma kodumaal toimuvat mõistma?

Views: 344

SA VALDEF ei avalda eales artikleid, kus pealkirjas esitatakse küsimus, mille vastus on selgelt teada või artiklis on probleem selgelt väljendatud selliselt, et vastuse saamiseks ei tule isegi artiklit lugeda ning küsilause on pealkirja pandud lihtsalt kui sõnumi hägustamiseks ilma selge eesmärgita. Antud pealkirja küsilause on reaalne ning põhineb juba tõsisel kahtlusel eestlaste süstemaatilisest võimest mõista oma kodumaal toimuvat sisuliselt. Kas mitte otsuseid ja arvamusi ei vormistata teadmisel, mis tuginevad mingite meediasse paisatud poolikute sõnumite tarbimise kaudu.

Artikli aluseks on Tallinna veel linnapea Mihhail Kõlvarti ja Tallinna veel aselinnapea Vadim Belobrovtsevi tegevusel ja sõnumitel meedias, mille tulemusena venelastest Tallinna veel linnajuhid on otsustanud varjata venekeelsetes koolides toimuva kontrollimatu koroonalevikut nii, et ka eestlased kannatavad ja jäävad pooliku või aukliku haridusega.

Artikli valmimise viimaseks piisaks on antud säuts Rain Palmiste poolt:

 

Kõlvart ja Belobrovtsev kui etniliste venelaste esindajad Tallinnas.

Uudis Tallinnas distantsõppele minekule tuli sedavõrd ootamatult, et see tekitas küsimuse kuidas see otsus sündis, mille alusel ning kuidas see muutus otsuseks, millest polnud ei eelnevalt juttu ega ka indikatsiooni sellisest probleemist. ERR uudistest me loeme välja, et „Teisipäeval otsustas Tallinna linnavalitsus“ ja „terviseameti andmetel praegu kõige suurem nakatumine 10–14-aastaste seas“ ning „oli see [distantsõpe; SA VALDEF märkus] ka koolide enda soov ja nägemus“. Koolivaheaeg algas reedel, 22. oktoobril 2021. Kõlvarti ja Belobrovtsevi signaalide järgi saabus justkui esmaspäeva jooksul selline laviin avaldusi ja ettepanekuid koolijuhtide poolt, et see nõudis kohest reageerimist ja Tallinna linnajuhtide poolt eksprompt otsuse langetamist. See, et uudis saabus kolmapäeval oli uudise vormistamine suhtekorralduse isikute poolt, kuid see otsus, kui seda reaalselt vastu võeti, tehti. Vaadates kui lühike on koolivaheaeg ning kui kiiresti antud mõistmatu otsuse Tallinna venelaste esindajatest linnajuhid vormistasid on tegu juba kabinetivaikuses sündinud otsusega varjata linna ja etnilistest venelastest linnajuhtide tegemata tööd haiguse levikus ning selle varjestamiseks tõmmatakse harimatuse süvendamise teed minemisel ka eestlastest koole.

 

Terviseameti koroonaleviku intensiivsuse kaart ei kinnita Kõlvarti väiteid.

Terviseameti poolt pakutav koroona haiguse leviku kaart ei kinnita veel ametis oleva linnapea väiteid, kuna probleem 10-14 aastaste koolilaste seas on üleval juba koolimineku esimesest päevast. Kusjuures nakatumiste puhangud olid septembri keskel kui ka oktoobri keskel ning praegune toimuv on hoopis normaliseerumist näitav trend. Kusjuures probleem ei esine laste seast 15-19 aastaste seas, sest nad on vaktsineeritud ning selle vaktsineerimise vanuse taseme määras riik ja Terviseamet. Kõik lapsed 10-14 vanuseklassis on jäänud vanemate otsustada ja vanemate teha nii enne kooli algust, kooli alguse ajal kui ka kooli vaheaja ajal.

 

Vadim Belobrovtsev kuulutamas etnilistele venelastele, mida nad eestlastega peale hakkavad.

Uudis+ on Eesti Rahvusringhäälingu venekeelsete raadioprogrammide kanal, kus räägitakse ainult vene keeles eesmärgil võita Eestis elavate mitte integreerunud ja määramata kodakondsusega etniliste venelaste südamed, kusjuures nii Uudis+ kui ETV+ on muutunud omaette etniliste venelaste poolt kulturveeritava oma tõe propageerimise kanaliteks ERR vahendusel. See, et aselinnapea tegi uudise teatavaks venekeelsete uudistekanalitele vene keeles, olles teadlikult pöördumas etnilistest venelaste auditooriumi poole, kus nad teevad teatavaks mida nad etniliste venelaste poolt läbikukkunud haiguse ohjamise meetmete varjestamiseks ette võtavad, on enam kui alandav. Tegu on selgelt suunatud Eesti vastu, eestlaste vastu ning Mihhail Kõlvarti kui ka Vadim Belobortsevi tegevuses on selged märgid Tallinna Venemaa enklaaviks muutmise teostamisel, mis käivad vastu Eesti arengustrateegiale ning Eesti niigi arenemist vajava haridussüsteemi vastu. Etnilistest venelastest Tallinna linnajuhid lubasid etnilistele venelastele, et nad garanteerivad, et etnilised eestlased vähemalt Tallinna piires hakkavad kannatama samasugust hariduse puudujääki ja harimatust kui etnilised venelased vähemalt Tallinnas, ning nad tarnivad oma kaasmaalaste etnilise probleemi läbikukkumise varjestamiseks mistahes võltsargumendid Eesti meediale, kuna viimane pole võimeline juba viimaseid aastakümneid adekvaatselt lahkama toimuvat, aga eriti reguleerima ja ohjama etniliste venelaste tegevust ja sõnumi edastust Eestis, mistõttu on neil kui etniliste venelaste esindajatel Tallinnas võimalus peatada kogu õppetegevus tagamaks kogu harimatuse taseme ühtlustamise. See, mida Belobortsev ütles Uudis+ programmis on selgelt kirjas ERR uudisnupus, mida ERR oli sunnitud tõlkima eesti keelde, kuna linnapea ja aselinnapea ei pöördu ega tegutse eestlastest kodanike heaks.

Belobrovtsevi sõnul ei ole mõeldav, et koolidel hakataks piirangute puhul vahet tegema ja distantsõpet rakendama vaid koolides, kus nakatumine kõrge.

“Seda ei saa teha, sest siis tekivad koolid, kus lapsed saavad oma hariduse kätte koolimajas, ja koolid, kus lapsed seda teha ei saa. Kõige suurem oht see, et ühes koolis on kolle ja teine kool näitab head (nakatumise) dünaamikat ja järgmisel päeval kõik muutub kiiresti. Et oleks ühtne hariduskvaliteet tagatud kõigile, et stabiilse tasemega koolides olukord ei muutuks, siis see oligi (koolijuhtidega) ühtne otsus,” lausus abilinnapea.

 

Eesti on alati olnud kahekiiruseline riik.

Alates Eesti teisest Nõukogude okupatsiooniperioodi vabanemisest 20. augustil 1991 ja oma vaba Eesti Vabariigi ülesehitamist täielikust Nõukogude Liidu okupatsiooniga tekitatud majanduslikust laostumisest on Eesti alati olnud kahekiiruseline riik. Eestlased kui selle maa põliselanikud ja oma põliskodumaal elav etnos võttis ette ja ehitas üles riigi nii, et selleks kulus 30 aastat jõudmaks tasemeni, mida ei suutnud ei tollal ega ka vahepeal keegi ette kujutada, et selle saavutamine on võimalik. Mitte ühegi teise etnilise vähemusega kui peale etniliste venelaste, kes jäid siia kui Nõukogude okupatsiooni kaasavara, ei ole Eestis eales probleemi olnud. Mitte ühegi teise etnose esindajad pole evinud sellist süstemaatilist ja järjepidevat võimetust teadlikult ja süstemaatiliselt mitte integreeruda Eesti ühiskonda ning muutuda täisväärtuslikusk vabariigi kodanikeks kuni selleni välja, et absoluutselt kõik määratlemata kodakondsusega etnilised venelased ei suuda mõista, mis vahe on määratlemata kodakondsusega isik ja Eesti Vabariigi kodakondseks olemine. Eesti ja eestlased ei saa hakata ootama selle järgi kas mingi amorfselt kohanemisvõimetu etnose grupp on üldse võimeline olema selle kodumaa liige. Eestlastele on lihtsalt ükskõik, kas nad sulanduvad või mitte, sest eestlased on need isikud võtnud oma ühiskonda eeldusel, et nende ellujäämine ja toime tulemine on nende endi prestiiži ja väärikuse küsimus. Eestis on käes aeg, mil eestlase mitte ainult soovivad, vaid teevad kõike selle nimel, et kodumaa muutusk konkurentsivõimeliseks ja edukaks. See, et etnilised venelased ei saa hakkama Eestis ei ole eestlaste probleem. See on etniliste venelaste probleem, häbi, ja täieliku läbikukkumise põhjuseks. Eesti on alati olnud kahekiiruseline riik, kus keegi ei oota taga neid, kes ei saa endaga hakkama. Eestlane isegi ei pane pahaks neile siiajäänutele, kes süstemaatiliselt hävitasid okupeeritud Eesti majanduse või puhastasid etniliselt 30% elanikkonnast, kusjuures Narva ja Jaanilinna täielikult Nõukogude Liidu tuumaprogrammi nimel. See, et Tallinnas nüüd tuli päevakord see tõdemus, et etnilised venelased on järjekordselt läbikukkunud, ei saa olla ei Eesti, eestlaste ega ka selle kodumaa süü, mida Tallinna etnilistest venelastest linnajuhid nüüd üritavad oma kabinetivaikuses langetada. Eesti on alati olnud kahekiiruseline riik, kus eestlased on alati üritanud olla haritud ja võimekad ning nad ei saa aru, kui neile takistatakse nende endite poolt sellist omast tegevust, eriti arvestades tulevikuperspektiive. See, mida Mihhail Kõlvart nii öeldes otsustas ei ole Eesti ja eestlaste edendamiseks mõeldud.

 

Tallinna veel ametis olev linnapea Kõlvart kui vaktsiiniimmuunse spetsialist.

Mihhail Kõlvarti ERR-ile öeldud fraas vaktsiini kestvuse osas on sedavõrd õõnes ja valetamise tunnustega valeväidete esitamine, et see tekitab küsimuse, miks sellist väidet üldse võimaldati välja öelda mitte surudes veel ametis oleva linnapea argumentidega nurka.

Lisaks on praegu aina suuremaks mureks muutumas õpetajate nakatumine.

“Meie õpetajad ei ole täna piisavalt kaitstud, sest õpetajad said vaktsineerida juba pool aastat, rohkem kui pool aastat tagasi, ja AstraZenecaga, mille kaitse on tänaseks väga madal. Kolmanda doosi võimalus avanes alles hiljuti. Meil on olukord koolides, et õpetajad jäävad haigeks, õpilased jäävad haigeks, sealhulgas ka vaktsineeritud õpetajad. Peale vaheaega see olukord tõenäoliselt halveneb veelgi,” rääkis Kõlvart.

Selline tegevus linnapea poolt, kus ta esitab väidetes valeütlusi ning ei esinda ei Terviseameti sõnumeid ega ka Eesti Vabariiki on muutunud lubamatuks isetegevuseks, millele tuleb hakata juba otsesõnu, avalikult ja eesmärgistatult vastu töötama. Valetamine etnilisest venelasest Tallinna linnapea poolt on lubamatu tegevus ning Eestis pole kombeks andeks ametivõimu kuritarvitamine isiklike etniliste gruppide vigade varjamiseks. Mihhail Kõlvarti poolt väljaöeldud väited Terviseameti sõnumite kohta, koolijuhtide poolt tehtud pöördumised ja muud seotud asjaolud ei viita nende toimumisele reaalsuses ning on kõik alused arvata, et Mihhail Kõlvart valetas otsuse tegemise tagamaade osas ning abilinnapea Vadim Belobrovtsev vormistab antud sihiliku vale teistele kergesti allaneelatavaks tooteks.

 

Rain Palmiste kui Keskerakonna kinnimakstud interneti troll.

Maailmas laialt levinud praktika on online kanalite kaudu ühe või teise poliitilise jõu otsuse suurema jõuga jõustamiseks selle levitamine läbi niiöelda omade ehk eestlane kui isik, kelle eesmärgiks on tarnida eestlastele see sõnum jättes mulje, et see on ainuõige ja pädev. Rain Palmiste tegevusest tekib juba küsimus, kas eestlane on võimeline ka sisuliselt mõistma kodumaal toimuvat ning protestima etnilise vähemuse poolt põliselanike vastu suunatud sihilikke ja tahtlikke tegevusi.

Kui Rain Palmiste esialgsest säutsust üleval võis veel jääda mulje, et kui raskesti asju mitte aduvast isikust, siis antud säuts tekitab juba küsimuse miks etniline eestlane tegeleb etnilise venelase eestlaste ja Eesti riikluse vastu suunatud tegevuse sellise süstemaatilise levitamisega. Isegi kui isik teeb seda täiesti teadlikult ja sihilikult, tekitab see siiski selle sama küsimuse, kas eestlane on võimeline sisuliselt arusaama mis toimub tema kodumaal ja seisma sellele vastu ka siis, kui etnilised venelased mõnitavad juba avalikult.

Juhul kui Rain Palmiste soovib raudset rusikat riiki või Tallinnat juhtimas, siis Rain Palmiste peab suunduma Venemaale, kus ta saab seda tajuda iga päev ja iga hetk ning jätma Mihhail Kõlvarti tegude takkatõukamise tegevuse, sest antud juhul ta tegutseb süstemaatiliselt omariikluse- ja põliselnaike vastu.

On aeg, et eestlane võtaks aega kritiseerida avalikult ja otse veel ametis oleva Tallinna linnajuhti Mihhail Kõlvartit tegutsemas mitte demokraatlikult ja esitades valeandmeid oma tegevuse õigustamiseks, kusjuures valetatakse teadlikult ja süstemaatiliselt. On aeg, et eestlane ütleks otse, et kui etnilised venelased ei saa oma pandeemia ohjamisega Eestis hakkama, siis see ei ole eestlaste probleem ja eestlastel pole aega minna kaasa nende harimatuse tagamise soovidega. On aeg, et eestlased hakkaksid viimaks ometi aru saama kui etnilised venelased neid mõnitavad või sisuliselt vaatama mille alusel etnilised venelased Eesti juhtivatel kohtadel oma otsuseid langetavaid. Eesti pole enam seda luksus kukkuda tagasi Nõukogude okupatsiooni perioodi, mentaliteeti ja selle teostusesse isegi siis, kui eestlane ei evi selle perioodi osas mingeid mälestusi. Eestlased ei ehitanud üles Eesti Vabariigi uuesti selleks, et see libiseks mittepühendunud kaasmaalaste kaasabil tagasi sinna okupatsiooniminevikku, mis hävitas kogu Eesti majanduse, varanduse ja arenguvõime.

 

Vaktsineerimine on ainus lahendus ning see olgu ka ainus sõnum.

Tallinna Lilleküla Gümnaasiumis ühes 10-14 aastaste vanusklassi klassis haigestus septembri jooksul kaks õpilast koroonasse. Üks nendest õpilastest haigestus 4. oktoobril 2021. See õpilane oli antud kirjatüki autori lapse pinginaaber. Autori laps ei haigestunud koroonasse ainult seetõttu, et ta on täisvaktsineeritud. Vaktsiin päästis lapse elu ja tervise. See olgu ka ainus sõnum veel ametis oleva Tallinna linnapea Mihhail Kõlvarti poolt ning ei miskit muud sõnumit. See, millega Mihhail Kõlvart tegeleb on etniliste venelaste mittevaktsineerimise õigustamine ja legitimiseerimine.  See on kõikide panustatud eestlaste tegevuse eiramine ja nende allasurumine linnapea enda etniliste rahvuskaaslaste egode rahuldamiseks. Mitte ükski Kõlvarti poolt viidatud asjaolu otsuse tegemiseks pole leidnud vabaallikate poolt kinnitust ning mitte ükski aspekt Kõlvarti poolt otsustatud ei vasta tervele mõistusele või sellele, mis praegu toimub Eestimaal. Mihhail Kõlvarti sõnu ei toeta ka Terviseameti ametlik graafika, kuna probleemiks on vaktsineerimise puudulikkus ning see ei toimu õpetajate tervise arvelt vaid nende samade haigestunud laste lastevanemate tegevuse tulemusena, mistõttu tulebki teha selgeks, et see, mis nendega toimus on nende endi süü ja teised ei saa nende järgi oodata.

 

Tallinn ei ole Venemaa või venelaste enklaav Eestis.

Mihhail Kõlvarti sooli terves vabariigis muudab defacto Tallinna venelaste enklaaviks, kus põlisrahval oma enda kodumaal võetakse ära nende sõnaõigus. Mingil täiesti selgusetul põhjusel laseb Haridusministeerium ja haridusminister sellel sündida, kasutades pressiteadetes selliseid veidraid konstruktsioone, kus kinnitades, et üle Eesti ei minda distantsõppele täpsustatakse sulgudes, et Tallinnas toimub selline erand või see, kui haridusminister teatab ministeeriumi avalike suhete talituse kaudu, et Tallina otsus on „ebaõilgane“. Hairudministri määrata on milline on Eesti Vabariigis hariduse tase ning haridusministri kohustus on see jõustada. Haridusministri jõuetus kehtestada ennast ja lõpetada Tallinna Venemaa enklaaviks muutmise protsessi on taunitav kuni selle ulatuseni, et tekib juba küsimus kas Kaja Kallase valitsuses on olemas minister kes on võimeline ennast kehtestama ja tarnima tulemusi vastavalt riigis toimuvate sündmuste tegelike arengutele. On vajadus, et haridusminister  Liina Kersna ennast kehtestaks, mitte üllitaks pressiteateid mõistetega „ebaõiglane“.

Haridusminister Liina Kersna peab neljapäeva ja reede jooksul tagasi pöörama Mihhail Kõlvarti ebaadekvaatse otsuse.

 

Rain Palmiste tegevusele pole mingit õigustust ning tal on kohustus hakata mõistma sisuliselt Eestis toimuvaid protsesse.

 

Allikad:

1 – https://www.err.ee/1608383420/tallinna-koolides-jaavad-4-8-klassid-esialgu-nadalaks-distantsoppele

2- https://www.err.ee/1608383936/kersna-tallinna-otsus-koolide-kohta-on-vaktsineeritute-suhtes-ebaoiglane

3 – https://www.terviseamet.ee/et/koroonaviirus/koroonakaart

 

Comments: 0

Your email address will not be published. Required fields are marked with *